Een dagje Pairi Daiza

We waren er nog nooit geraakt, en gezien het weerbericht deze week waagden we snel nog onze kans en gingen gisteren naar Pairi Daiza met het gezinnetje. Het was ietsje verder rijden dan we gedacht hadden, maar de reis bleek het meer dan waard.

Zowel Manon als Aidan gedroegen zicht voorbeeldig. De vele diertjes die je echt van dichtbij kunt ontmoeten zelfs zonder hek (zoals een massa vogels, kangoeroe’s en sommige aapjes) waren een hele belevenis voor de kleine meid. Sommige van mijn favoriete dieren kan je er ook bezichtigen: rode panda, otters, luiaards, lemur, … en een duidelijk verschil met uitleg tussen de Aziatische en Afrikaanse olifanten. Het domein is wel gigantisch groot, en het vele wandelen was wel zwaar voor onze kleine meid. Gelukkig hadden we dat ingerekend: we namen regelmatig een pauze, ik had de ergobaby draagzak bij om Aidan te dragen wanneer Manon écht niet meer kon stappen zodat zij in de buggy kon en we eindigden onze dag met de korte roofvogelshow. Nog steeds ongelofelijk: een ietwat wriemelige baby van meer dan 10Kg gedurende meer dan een uur rondgedragen en niet het minste beetje rugpijn. We genoten met volle teugen van de dag die droog en niet té warm was.

We besloten de beruchte foto met valkparkietjes op de schouder niet te kopen: overbelicht en 6€ per foto was er een beetje te veel aan. Maar de algemene setting in deze zoo is zo leuk, los en aangenaam dat we voor het eerst overwegen om een abonnement te nemen.

pairi daiza

Er zijn nog veel verfraaiingswerken aan de gang in het park, ik ben dus benieuwd om te zien hoe dit verder zal evolueren. Het is nu al prachtig!

2 thoughts on “Een dagje Pairi Daiza

  1. Peter Verhoye

    Je kan ook een abonnement op plopsa nemen. Ik dacht dat je dan 50% korting hebt op Pairi Daiza. En een boel andere zaken.

    1. en omgekeerd, abonnement Pairi Daiza geeft korting bij Plopsa, Le Monde Sauvage en de het domein van de grotten van Han.

Geef een reactie