Gestraft

“Mama, ik wilde vertellen, en de juf wilde dat niet, maar ik wel, en toen was de juf boos, en ik was boos op de juf!” “Oh! En wat gebeurde er toen?” “Toen zei de juf: Manon, dan moet jij maar bij de kleintjes gaan zitten, als jij niet wilt luisteren en blijft babbelen! En toen moest ik bij de kleintjes gaan staan…”

Ik heb haar streng maar rechtvaardig uitgelegd dat ze moet leren naar de juf luisteren als die iets vertelt, want dat ze anders nog vaak bij de kleintjes zal moeten gaan staan. Er werd tegengesputterd: dat zij boos was op de juf, en dat zij haar zegje ook wil kunnen doen.

Maar dan ben ik van den ouden stempel. De juf heeft gelijk. De straf zal gevolgd worden. En dan zit ze maar een uurtje zich te vervelen bij de kleintjes. Ons taterwater had dus voor het eerst een echte aanvaring met de juf. Benieuwd wat de komende dagen zullen geven…

Geef een reactie