Zieke kindjes

Dat is zowat het zieligste dat er bestaat hé?

Ik moet wel zeggen, als uw kind zijn ogen ‘s morgens dicht plakken, dat is serieus verschieten. Precies dat er snot uit die oogjes kwam! Dezelfde avond naar de dokter, want ondertussen werd er gehoest, was er wat temperatuur en het feit dat hij niet plat wilde liggen deden alarmbellen afgaan. Plus hij wilde constant bij mij zijn, ik bereidde het avondeten voor met prutske in de Ergobaby op mijn buik. De dokter maakte nog een plaatsje, ze was toch van wacht en werkte dus maar wat later door zodat de meesten nog langskwamen voor het te laat werd.

Het verdict: een zware neusverkoudheid die bezig was heel dat kleine lijfje in te palmen! Ontstekingen op de ogen, in de oren, in de sinussen en duidelijk aan het zakken naar de longen. Het meeste had ik gelukkig nog in huis, maar de antibiotica moest ik direct halen bij de apotheek van wacht.

Ik woon in een boerengat. Dichtstbijzijnde apotheek van wacht was in Aalst, en die bleek dan nog enkel cash te aanvaarden. Murphy zekers? Terug thuis begon ik eraan: lokale antibiotica in neusdruppels, algemene antibiotica in siroop, suppo voor de ademhaling, druppels in de oren, en hoestsiroop zodat hij zijn eten er niet meer uit hoestte.

De nacht viel nog mee, ik ben maar 5x moeten gaan sussen. Zijn oogjes zijn nu na 24u al een pak beter. Nu de rest nog.

Geef een reactie