Marmotjes

Ik schrijf deze post niet om andere mama’s jaloers te maken. Ik schrijf hem vooral om toekomstige mama’s te helpen relativeren en niet op voorhand te panikeren.

Niet alle baby’s zijn nachtrampen. Aidan slaapt door. Nog geen 6 maand en die slaapt door. En dan bedoel ik echt volle nachten: 12u aan één stuk slaapt dat kind! Hij drinkt ‘s morgens een fles, om 11u patatjes, om 15u fruitpap, tegen 19u een fles met wat rijstpoeder bij en die is niet meer wakker te krijgen tot ‘s morgens!

Nu die eerste 6 weken waren moeilijk hé, en hij heeft langer dan volgens K&G zou mogen 6 flesjes per dag gedronken, maar hij had dat gewoon nodig, 6 kleinere dan ipv 5 grotere, ge kunt zo’n kind niet verplichten te eten. Na een tijdje begon hij aan nachten van 8u, wat ik al zalig vond. Nu doet hij het dus met 4 maaltijden en dat slaapt door.

Ik kus mijn pollekes met mijn 2 marmotjes. Ok, er zijn ook moeilijke nachten, met veel geween wegens ziekjes of slechte dromen of  zo, maar dat vind ik niet erg. Ik heb nu zeer regelmatig een ononderbroken nacht. Slapende kindjes, dat bestaat ook.

Geef een reactie