Babies dragen

Toen Manon baby was kregen we een 2-in-1 buggy te leen. Zo met een autostoel die je op de buggy klikt. Super! Die dingen zijn verschrikkelijk duur en je moet meer dan genoeg kopen voor zo een eerste baby. Maar het ding was ook lomp, groot, niet plat te vouwen en belachelijk zwaar. Ik kreeg hem soms de stoep zelfs niet op! We kochten ons een MacLaren buggy waar baby’s vanaf 4 maanden in kunnen en we gebruikten wanneer mogelijk een tricot slen die we cadeau hadden gekregen. De 2-in-1 werd vriendelijk teruggegeven zodra het kon.

Baby nummer 2 diende zich aan en we kregen van iemand anders een maxicosi te leen. Ik keek rond voor een buggy of zo, want op de MacLaren is er geen adaptersysteem, maar uiteindelijk won mijn gierigheid het opnieuw: ik wil echt geen honderden euro’s daaraan uitgeven wanneer we al vanalles hebben en dat geld beter kan besteed worden!

Ik oefende dus terug in het knopen van de tricot slen. Het nadeel daaraan is wel dat je het best thuis knoopt: die doek is zo lang dat hij langs de grond sleept voor je hem degelijk hebt kunnen aandoen. Het is licht, je kan er je baby in verschillende posities in leggen vanaf de geboorte. Alleen zonder mamajas is het wat dunnetjes, en een baby in skipakje erin proppen is ook niet evident.

Als geroepen vroegen de mensen van Oogappel of ik fan was van draagzakken en hun Ergobaby lijn eens wilde testen. Draagzakken, daar heb ik geen goed oog in: ik heb al regelmatig last van rug en bekken en mijn kinesiste en osteopate drukten mij al op het hart dat als ik dat wilde doen ik heel goed moest opletten welk systeem ik gebruikte. Zeker zo vlak na een zwangerschap wanneer de gewrichten nog steeds losjes zitten. Maar goed, even testen dan, en als het mij niet lag zou ik het snel genoeg weten, want er stonden wat uitstapjes op het programma.

Ik kreeg de designer draagzak in kleur “Peaceful Portofino” toegestuurd, met bijhorende inleg voor pasgeboren baby’s (de gewone draagzak is bruikbaar vanaf het ogenblik dat baby zijn hoofdje lange periodes zelfstandig kan recht houden). De inleg is net een klein donsdekentje met een kussentje onderaan, waar je baby in kikkerhouding in gelegd kan worden. De draagzak kan je na even alle lintjes aan te passen naar jouw lichaam met één hand losmaken en vastmaken. Het gewicht wordt zodanig over je rug en heupen verdeeld dat je amper voelt dat je een kind draagt, echt comfortabel!

Test 1: de FACTS beurs op 21 oktober. We gingen er naartoe, baby in de draagzak, en liepen er rond van 12 tot 17u. Niveau rugpijn: 0

Test 2: Petit Bazaar op 18 november. Een maand later en de baby een flink pak groter. We liepen er rond van 14 tot 17u. Niveau rugpijn: 4. De rugpijn had ook te maken met het feit dat ik de zak niet echt goed had aangedaan en de baby had ook een paar lastige wriemelmomenten. Ik denk dat het anders een niveau 2 was geweest.

Test 3: Sinterklaasfeest van het werk in een binnenspeeltuin op 1 december. Zo kon ik achter Manon aangaan wanneer het nodig was. Niveau rugpijn: 0

IMG_0128

 

Voor mij is de draagzak dus een blijver: lekker warm in de winter, koel in de zomer. Ok, hij is ook niet goedkoop: 129€ voor de zak en het kussentje voor babies is verkrijgbaar vanaf 20€, maar voor een alles in één buggy betaal je al snel meer dan 400€ dus…

Neem ook zeker eens een kijkje op de facebook pagina van Oogappel, er zijn regelmatig dingen te winnen en er loopt nu een leuke wedstrijd om de winterversie van de ergobaby te winnen, met een zacht pelsje erin!

One thought on “Babies dragen

  1. Zalig hé, zo’n draagzak! Ik heb dat draagdoek-knopen nooit onder de knie gekregen (ik krijg al warm als ik nog maar terugdenk aan dat worstelen met de vele meters stof ;-)), dus heb ik een Beco gekocht. Nog geen moment spijt van gehad en al superveel gebruikt. Draagzakken rule, wat mij betreft!

Geef een reactie