Die keer dat we naar Petit Bazaar gingen

Gisteren ging ik voor het eerst naar Petit Bazaar, de verwachtingen hooggespannen. En hoe het was? Eerlijk gezegd goed en niet goed. Ik heb super dingen gezien, jammer genoeg zag ik ook heel vaak dezelfde dingen, en niet alles getuigde van een verfrissend idee of originaliteit, en vaak enorm prijzig. Tientallen webshops boden dezelfde Scandinavische collecties aan die je intussen overal ziet. Jammer.

Maar laten we ons concentreren op de leuke dingen. De catering was super: ballen van ballsnglory, desserts van Julie’s House en heerlijke koffie. Ook was er een fantastisch leuke kinderhoek waardoor ik al half spijt had dat Manon bij haar grootouders speelde. En sommige shops sprongen echt wel in het oog!

Eerst en vooral de stand van Zoyoko. Niet alleen omdat ik die mensen ken, het was één van de weinige stands die eenvoudig waren en niet volgepropt met vanalles. Je kon er rustig even staan kijken zonder dat er ongeduldig om je heen gedrongen werd, zelfs wanneer meerdere mensen naar de collectie keken. En als je denkt dat Zoyoko uitsluitend voor zwangere vrouwen is, kijk eens wat meer in detail: ik paste een poncho, mooie gilets, prachtige sjaals en ook de winterjassen met inzet voor een babybuidel konden me bekoren!

Omkeerbare Mamajas van Sweet Mommy

Een andere shop die ik leuk vond was het hoekje van Lisamille. Speciaal voor Petit Bazaar deed ze van korting en ik kon me niet inhouden. Ik kocht er onder andere deze koekentastjes om koekjes maar bijvoorbeeld ook theezakjes in te stoppen:

Heerlijke gadgets voor kinderen én ouders vond ik bij Spriffels. Wat denk je van deze stijlvolle armband die in geval van nood dienst doet als bijtring? Of deze vingerafdrukkunst? En de koekjesstempels! Ten slotte vond ik ook de monster hands tattoos zalig.

Ik vond ook de thermospapflesjes van Happy Kiddy zeer interessant. Hier viel wel het verschil tussen de flesvoeding richtlijnen van Nederland en België op: de flesjes zijn maar maximum 250 ml, want in Nederland wordt de raad gegeven om niet meer dan 180ml water + 6 schepjes poedermelk per voeding te geven. Wat wél heel positief was: mijn o zo belangrijke rubberen speentjes van Chicco passen perfect op die flesjes, dus het is mogelijk dat ik er mij alsnog eentje bestel.

Het was een gezellige namiddag, ik denk dat ik de volgende editie opnieuw present wil zijn. Die zal plaatsvinden op 11 en 12 mei, moest u het zich afvragen.

Geef een reactie