De keuken

Met de geboorte enal hebben jullie er lang op moeten wachten, maar geduld loont hé. De keuken is volledig in gebruik genomen, hoewel de schuifdeuren nog vervangen moeten worden, een definitieve oplevering is er dus nog niet. Maar alles is afgewerkt genoeg om de keuken aan jullie te kunnen voorstellen:

De schuifdeuren zijn in lacobel, dus glas dat op een plaat werd gelijmd, om een mooi blinkend effect te geven, en het onderhoud is super simpel met wat glasspray. De rest van de greeploze deuren zijn in matte lak en met een push systeem om ze open te maken, waardoor je ook geen storende gleuven hebt rondom. Onder de kastwand met schuifdeuren hebben we 6 pottenwagens, die ik ook perfect kan gebruiken als voorraadschuif gezien het systeem met gemak 85kg last aankan.

De werkbladen zijn in gitzwarte verzoete graniet, dus niet gepolijst en mat van uitzicht. Alle inbouwtoestellen zitten aan de achterkant van het kookeiland verwerkt. We hielden tijdelijk onze vaatwasser die geen inbouw is om wat kosten te sparen, maar we hebben van de keukenplaatser wel een gelakte deur geleverd gekregen voor wanneer we een nieuwe vaatwasser kopen zodat die perfect kan ingebouwd worden. Aan deze kant van het kookeiland is slechts de helft van de lengte gebruikt voor kastjes, zodat er ook een deel vrij blijft als ontbijttafel. De keuken werd gerealiseerd door Charly Design uit Jezus-Eik.

De plafondspots zijn van het merk Massive en bestelden we online, zodat ze uiteindelijk een 15% goedkoper uitkwamen dan wanneer we ze bij Brico of Gamma hadden besteld.

De overige toestellen kochten we bij Electromania.be waar we een mooie setkorting kregen. De set bestaat uit: een design kraan van Zanussi, een dubbele spoelbak van Smeg, een koelkast van Beko, een oven met pyrolyse, een inbouwdampkap en een glazen gaskookplaat met 5 pitten, allemaal van Novy. Jawel, Novy maakt niet enkel dampkappen en even kwalitatief. Alles werd zelfs nog op de nationale feestdag geleverd ook!

Ons pronkstuk is de side-by-side koel-vriescombinatie van Beko. Deze koelkast volgens het moderne Amerikaanse model is ruim, en handig met de dubbel openslaande deur. Onderaan zijn er 2 schuiven als vriesonderdeel. De koelkast is klasse A+ en dus zuiniger dan de combinatie die we voordien hadden. Deze werd natuurlijk ook snel ingepalmd door Manon om er een tekening op te hangen 😉

Het doet goed om niet meer onder het bouwstof te zitten. Maar heel lang zal dat niet duren. Deze verbouwing werd door professionelen uitgevoerd, maar verdere doe-het-zelf plannen staan op stapel, zoals de verbetering en afwerking van de traphal en inkomhal. En we gaan eindelijk eens werk maken van het vervangen van de voordeur. Iets dat ik met elke winter al bedenk want het ding is niet echt goed geïsoleerd…

Geef een reactie