Dot.pot

De mensen van Oogappel.be vroegen of Manon en later Aidan niet graag een Dot.pot wilden testen. Daar had ik nu eens nog nooit van gehoord. Even op de website kijken bracht aan het licht dat dit een 3-in-1 potje is: potje, WC-bril verkleiner en opstapje. Het ding groeit dus mee met je kindje en zou dus zeker voor allebei de kindjes kunnen dienen, dus niet veel later kreeg ik de oranje Dot.pot thuis geleverd:

Manon was al super enthousiast toen de doos open ging (cadeautje!!!) en vond de inhoud uiterst interessant. We plaatsten de pot in het benedentoilet en ze wilde hem direct uitproberen. Het viel mij op dat ze er duidelijk comfortabel op zat: de pot is ietsje hoger dan het potje dat we tot nu toe hadden. Ook de opstaande rand is hoger, waardoor hij dus meer unisex is (jongetjes durven al eens over de rand plassen). Haar verdict: het potje is een blijver.

De pot zelf klikt heel makkelijk los en is vrij diep, waardoor er minder ongelukjes gebeuren wanneer je peuter zélf het potje in de wc wil leegmaken. Het handvat maakt de pot makkelijk vervoerbaar, dus als je nog middenin het potjestrainen zit kan je hem heel makkelijk meenemen in de auto. Het design is eenvoudig en tijdloos maar toch speels genoeg met de kleuraccenten en duidelijk heel comfortabel voor de kindjes. Omdat de brilverkleiner dus precies hetzelfde formaat heeft als het potje is je kindje bij de overstap naar het toilet minder angstig: het zitje geeft een vertrouwd gevoel.

Wat de prijs betreft valt het ook goed mee: voor 39,90€ krijg je eigenlijk 3 dingen. Als je niet de goedkoopste versies neemt en iets moois wilt betaal je voor een potje algauw 20€ of meer. Een WC-bril verkleiner kost snel 10€ en een opstapje dat echt hoog en veilig genoeg is komt neer op zo’n 15€. Als je alles apart koopt ben je dus een stuk duurder af. Nog een goede zaak ook. Ik vind hem alvast super!

Geef een reactie