Relfux, krampjes, korte nachten en grote babies

Het is wat, zo terug een baby in huis. Met een eerste kindje kan je met gemak tussendoor hazenslaapjes doen en moet je je nergens echt iets van aantrekken. Met een kleuter erbij zijn er de schooluren, moet je wat spelen met de kleuter, tijdig eten op tafel zetten enzovoort.

Als je baby dan nog last heeft van krampjes en reflux worden de dagen vermoeiend na een week of 2. Ik heb dus deze keer ook niet getwijfeld om gebruik te maken van de kraamphulp die voor een stuk terugbetaald wordt door de mutualiteit. 2x per week komt er een dame die me helpt met het huishouden of mij een dutje laat doen en intussen op de baby past. Zo wordt de strijk gedaan, de afwas, wordt er eten voorbereid en kan ik eens uitgebreid douchen zonder me schuldig te voelen.

De reflux is wel aan het minderen met de speciale melk. Sinds we bij de osteopaat zijn langsgeweest krijst hij niet meer heel het gezin wakker tussen 1 en 2 u ‘s morgens, dus daar zitten we ook op de goede weg. De voorkeurshouding wordt ook al minder en hij is in het algemeen wat rustiger tussen de krampjes door. Nu moeten we door de moeilijke weken tot de darmpjes klaar zijn, maar als we ‘s nachts al beter slapen zijn we daar ook al beter voor gewapend hé.

We gingen ook langs bij K&G om de oortjes te laten testen. De kleine man deed het heel goed, oortjes zijn perfect in orde. We maakten van de gelegenheid gebruik om hem nog eens te wegen en te meten. Als hij echt maar 49 cm was geweest bij de geboorte was er toch iets vreemds aan de hand want ik moest al aan de kleertjes van maatje 56 beginnen. We klokten af op 4,200 Kg en 54,5 cm. Waarschijnlijk dus fout gemeten bij de geboorte want kindjes groeien geen 5,5 cm op 2 weken tijd, maar wat wil je met zo’n bolletje dat net uit de buik komt.

En zo hopen we dat we nu op de goede weg zijn. Fingers crossed!

Geef een reactie