Spelen met Ikea stofjes

Ik las er eerst over op Zappybaby.be. Kort daarop schreef ook Oontje over deze workshops. Jammer genoeg was ik te laat om in te schrijven hiervoor…

Ik was dus door het dolle heen toen de mensen van Oona vroegen of ik interesse had om het Ikea Pop-up Atelier in avant première te ontdekken!

Wat is nu dat pop-up atelier? Wel, Ikea had een tijd geleden via de Ikea Family newsletter een enquête uitgevoerd en op basis van de resultaten daarvan werd de algemene campagne voor dit jaar gekozen. Zoals ik in een eerdere post over de nieuwe catalogus al vermeldde staat Ikea dit jaar in het teken van textiel als manier om op een klein budget je thuis een persoonlijke toets te geven. Dit pop-up atelier sluit daar op aan. Op het gelijkvloers kan je binnenwandelen en inspiratie opdoen, er zijn gratis naaipatronen ter beschikking en in het expo gedeelte is er een naaister aanwezig die je kan inspireren met tips en tricks.

Als je snel genoeg bent om nog één van de laatste plaatsjes te pakken te krijgen kan je ook meedoen aan een naaiworkshop. Elke workshop concentreert zich op het naaien van een leuk item. Oontje zal voor een kussen gaan, op de avant-première mochten wij onze tanden zetten in een 2-zijdige handtas mét gsm-zakje. De workshops gaan door in het atelier op het verdiep boven de expo. Ook het atelier is gezellig ingericht met een grote vierkante tafel en een hoop Ikea naaimachientjes. Stevige naaimachines met alle functies die een beginnende hobbynaaister nodig heeft, simpel en schattig, stonden verborgen onder kleurige hoezen. De nodige scharen, spelden enzoverder stonden beschikbaar in grote potten.

Op elke stoel de voor ons al in patroon geknipte stofjes in verschillende combinaties. Mijn favorietje was snel gekozen door iemand anders, dus ging ik voor mijn tweede keuze met een felgekleurd gsm zakje erbij. Voor absolute beginners was de tas een beetje een uitdaging, gelukkig weet ik wel al een beetje hoe met een naaimachine te werken en uiteindelijk stond ik een kleine twee uur later te blinken met mijn zelfgemaakte tas in de hand:

 

De buitenkant in grijze veloers, de binnenkant wit met grijze rozen en een groen gsm-zakje erop. Ik heb meteen de smaak te pakken om thuis nog meer te zitten naaien, volgend weeken eens kijken in de lapjesvoorraad bij mijn mama wat ik kan bij elkaar gooien en nog eens bij Ikea zelf gaan kijken wat ik nog extra kan combineren 😉

Het pop-up atelier is er van 9 tot en met 20 oktober telkens van 11u tot 18u met een laatavondopening tot 22u op 12 oktober.

(Kijk ook zeker eens op de Ikea website naar het hilarische filmpje over een leven zonder textiel, cactuszetels ftw!)

Geef een reactie