De laatste dag

Vandaag is de laatste dag voor vanalles en nog wat.

1. De laatste dag dat Manon naar de crèche gaat. Maandag begint de school. Ik voel me bijna alsof ik zelf terug naar school moet: paniekerig blijven checken of ik niets vergeet! Ik vermoed dat Manon het niet écht beseft. Allemaal nieuwe vriendjes (alle andere crèchekindjes gaan naar de dichtstbijzijnde school, maar daar hadden wij geen goed gevoel bij), een nieuwe routine, een nieuwe omgeving.
Ik testte gisteren de nieuwe oven uit en bakte cake voor de kindjes, straks pik ik nog een kleinigheid op voor de verzorgsters. Het crèche hoofdstuk wordt voor een 4-tal maanden afgesloten, daarna is het de beurt aan de buikbaby.

2. De laatste dag op het werk voor 4 maanden verlof. Mailbox uitkuisen, dingen afronden, klanten op de hoogte brengen wie hun nieuwe contactpersoon is. Ik bakte nog een extra cake voor de collega’s op mijn dienst. Het is hier de laatste tijd hectisch geweest, dus de rust zal mij goed doen, maar de zotte kuren van een aantal collega’s ga ik toch missen. Afspraak volgend jaar, en tegen dan gaat mijn bureau verhuisd zijn, het gaat raar doen.

3. Laatste dag dat ik iets afgewassen heb in de wastafel in de badkamer, mijn keuken is in die mate klaar en bruikbaar dat ik vanaf nu kan koken, bakken én afwassen zoals het hoort! Dit weekend heb ik wat hulp in huis om mijn pottenschuiven en een paar kastjes te vullen, volgende week zit ik terug met een opgeruimd en functioneel huis. Dit wil ook zeggen dat het de laatste dag is dat mijn keukenkastinhoud nog verspreid staat over 3 kamers.

Avanti!

Geef een reactie