Van peuter naar kleuter

Ik heb weer een hoop veranderingen opgemerkt waardoor het nu zeer duidelijk wordt dat kleine meid een grote meid aan het worden is.

Stap 1: dahag pampers!

Net op tijd voor de aankomst van broertje is Manon 24/7 pampervrij. Voor de zekerheid zet ik haar nog slaperig op het potje wanneer ik naar bed ga, maar ik heb (hout vasthouden) het bed nog niet moeten extra verversen!

Stap 2: ik begin te vertellen over mijn dag

Zoals gisteren toen ik haar ophaalde aan de crèche. “Mama, Fien heeft mij pijn gedaan vandaag, zo!” (Beweging alsof haar ogen er uit gekrabt worden). “Amai! Is Fien dan gestraft?” “Ja, maar ik heb ook in de hoek gestaan vandaag.” “Oh! Had jij dan Fien terug pijn gedaan?!” “Maar neeeeeee mama! Ik wilde niet opruimen!” (Geschrokken blik van “ik heb net mijn mond voorbij gepraat”) Ik kijk eens streng: “Heb je daarna braaf opgeruimd?” “Nee hoor, was al gedaan”. Ok dan…

Stap 3: ik wil echt graag naar mijn nieuwe kamer

Sinds de muren in de vroegere logeerkamer mooi roze zijn behangen gaat ze er met glinsterende oogjes staan. “Daar komt een grote bed hé mama, zoals bij oma en opa, hé mama! En daar komt de beer, hé mama, en grote bed, hé mama!”

Stap 4: ik begrijp dat ik naar school ga en daar krijg ik spullen voor die netjes op de kast wachten op de eerste schooldag

Een drinkbus, maar daar moesten de Disney prinsessen op staan. En een boterhammendoos, die van “Allo Kitty” moest het zijn. Voor de fruitjes een doosje met Dora. En het koekendoosje met de beer van de mamy werd wel aanvaard, maar kon het niet roze zijn? Binnenkort komt er een boekentas! Grote verrassing, want meter Sasa komt die brengen als “naar school cadeautje”

Stap 5: ik krijg een broertje

En trots dat ze is! In de crèche sleurt ze andere kinderen erbij om mijn buik te tonen, broertje (mijn buik) wordt gewassen, krijgt kusjes enz. Babyspeelgoed wordt uit oude dozen gehaald, gekeurd en op een aparte stapel gelegd: “voor broertje!” en de pop, die leert ook op de pot gaan.

Ik heb nu een echte kleuter in huis 🙂

2 thoughts on “Van peuter naar kleuter

  1. Wauw, wat wordt ze inderdaad groot zeg! Ik zou wel voorzichtig zijn met de gewoonte om haar wakker te maken voor een plas als jij gaat slapen. Vrienden van ons hebben dat ook gedaan en ondertussen is hun dochter 5 en wordt ze nog elke nacht wakker om naar de wc te gaan en krijgen ze haar dus niet tot zindelijkheid en doorslapen – alsof ze op die plas geprogrammeerd is! Misschien is er geen verband, maar het lijkt mij ook niet onlogisch dat er wel één kan zijn. En als Manon nog iets bijkomend roze voor op school wil: ik heb 4 brooddozen in de omloop! Choco heeft niet de gewoonte om zich tot de grenzen van de boterham te beperken en ik heb niet de gewoonte om elke avond af te wassen. Ze is helemaal klaar voor het grote schoolavontuur! Bravo Manon!

    1. Ik dacht het een weekje te doen, niet veel langer 😉 het is ook nog maar pas dat we de stap durfden zetten…

Geef een reactie