Van testje doen: Clinique even better dark circle corrector

Dankzij The Insiders mag ik nog eens van testje doen: de Clinique even better dark circle corrector! Voor de preselectie moest je een foto van je ogen toevoegen, ik moet indruk gemaakt hebben (ha ha).

In elk geval is het wel het soort productje dat ik goed kan gebruiken, indien het echt werkt. Ik heb het al vaak genoeg mogen horen op het werk dat ik zo’n kringen onder mijn ogen heb, of alles wel goed gaat enz.

Maar wat is er nu eigenlijk anders aan dit crèmetje?

“De gepatenteerde Translucent Optics Technology werkt op basis van ultrafijne optische bestanddelen die helpen het licht op te vangen. Daardoor verhelderen je oogcontouren, krijg je een frisse aanblik en verbetert de natuurlijke tint van de huid onmiddellijk, of je nu een lichte of donkere huidtint hebt.”

Ah ja, simpel gezegd: donkere kleuren absorberen licht, lichte kleuren kaatsen het weg. Dus een laagje lichtweerkaatsende deeltjes maken je huid mooier en egaler. Een tijdje na het aanbrengen worden die deeltjes wel een beetje poederig, voorzichtig dus als je vaak in je ogen wrijft, wat wel vaker voorkomt wanneer je moe bent. Niet dat het prikt of irriteerd, het is ten slotte Clinique, maar in mijn geval had ik zo het gevoel dat ik het zand van Klaas Vaak nog in mijn ogen had zitten.

Dat en een hoop andere uitleg komt er eigenlijk op neer dat je bij het aanbrengen al een optisch effect krijgt en bij veelvuldig gebruik (2x per dag gedurende 12 weken) een echt resultaat kunt zien nog voor je begint te smeren tijdens je ochtenritueel. Het is dus niet gewoon een concealer maar een echte behandeling om die donkere kringen weg te werken zodat je niet constant meer hoeft te smeren.

Wat ik echt wel super vind is de tube zelf en de applicator: een metalen verdeelmond om je oogcontouren te masseren, heerlijk fris en dat doet echt onnoemelijk veel goed als je zo een beetje een “puffy” gevoel hebt. Het zijn redelijk kleine tubes, maar je hebt niet veel nodig om het correct aan te brengen dus je doet er wel een tijdje mee.

En dan het beste van al: zoals altijd zijn de producten van Clinique op allergie getest en 100% parfumvrij, wat ik wel belangrijk vind voor een crème die ik rondom mijn ogen moet smeren, zoals u eerder al kon lezen 😉

3 thoughts on “Van testje doen: Clinique even better dark circle corrector

    1. Ja, er waren maar 400 kits voor Vlaanderen én Nederland samen hé, dan wordt het echt moeilijk om bij de selectie te horen…
      Ik zie wel degelijk een verschil, dat egaliseren is echt wel het geval, nog een beetje vroeg om het “permanente” verschil te zien 😉

  1. Pingback: Crèmekes the sequel | Endimi

Geef een reactie