Boombalfestival 2012

Ik had er nog niet eerder over geschreven, maar ik zat met mijn hoofd in een verbouwstof en babywolk vrees ik. Maar het is dus weer tijd voor het Boombalfestival! Ik doe het zeer rustig aan dit jaar, en ga ook niet alle dagen gaan, gewoon omdat ik weet dat ik naar mijn lichaam moet luisteren nu. Toch even mijn selectie voor de 4 dagen op een rijtje zetten:

Donderdag 23/08 (ja, vandaag):

GRATIS toegang voor iedereen! Lang geleden dat ik ze nog zag, maar Follia! speelt dus in de grote tent. Super ambiance folk groep, ik vind het nog altijd schattig dat ze Heer Halewijn in een jig gegoten hebben. Voor de mensen die een iets rustiger oord zoeken: danstempel 2 met Zlabya. Zeker allebei de moeite, en met die gratis toegang zou ik zeggen: allen daarheen!

Vrijdag 24/08:

Het valt op dat Boombalfestival dit jaar echt wel de kleinkunsttoer opgegaan is. De grote tent bevat vooral kleinkunstartiesten, zeker een bezoekje waard. Voor de dansers zijn de beide danstempels goed gevuld.
Mijn danstips: Guerbigny – Palazzo (Fr), Cavez-Golder, Parasol (Fr), Zef (Fr) en het splinternieuwe Lost Highway (Fr/Nl).

Zaterdag 25/08:

Headliner in de grote tent op zaterdag is Stef Bos, dus daar ga ik even naar luisteren. Overdag ga ik vooral in danstempel 1 braaf op een stoeltje zitten (en met pijn in het hart blijven zitten ook al spelen ze de pas d’été of zelfs een fandango of de Carnaval de Lanz). De danstips van de dag zijn: Guerbigny – Palazzo (Fr), Sionneau-Gielen en Trio Dhoore.

Zondag 26/08:

Zondag is traditioneel de familiedag, en dus mag Kapitein Winokio de spits afbijten in de grote tent. Ook Lieven Tavernier en BUURMAN maken hun opwachting in de grote tent, ik verwacht dat die dus goed vol zal zitten.
Wat als danstip zeker niet te missen valt: de set van Naragonia in danstempel 2! Ze bestaan al heel lang maar er is wat verandering op komst, kom zeker langs en laat je verrassen door een nieuw kwartet en een sneak peek van een nieuw project!

Zoals altijd is er doorlopend kinderanimatie en is het eten en de drank op en top: verse maaltijden, een resem aan vegetarische mogelijkheden, lekkere streekbieren,…

Tot één van deze gelegenheden!

Geef een reactie