Van testje doen: Herbamare zeezout met kruiden

Ik zag dat potje al een paar keer staan bij mijn schoonouders. Ze zijn nogal bio-minded met tweewekelijkse bezoeken aan de bio-boerderij, maandelijkse bezoeken aan Bioplanet en hun eigen kweek van boontjes, paprika, enz. op hun dakterras. Herbamare van A. Vogel blijkt een gezonde kruidenmix te zijn van zeezout met een massa gedroogde groentjes en kruiden, lekker op vanalles en nog wat.

Ik kreeg een potje Herbamare Original toegestuurd om het zelf eens uit te testen, een paar receptjes erbij. 1 van de receptjes viel voor mij al af, hoewel het voor sommige mensen heel erg lekker zal klinken: carpaccio van venkel. Maar rauwe venkel is nu echt eens iets dat ik niet naar binnen gespeeld krijg of ik zou al echt moeten verhongeren. Ik ben zo niet voor anijssmaak.

Dus de Herbamare ging als kruiding in de ratatouille wat een heel nieuw maar super lekker effect gaf. De tafelgasten waren het erover eens dat het super lekker was, dus voor herhaling vatbaar! Ik werkte wel nog af met wat pikant paprikapoeder.

Ook super lekker is die herbamare gebruiken als kruidenmengeling voor een saladedressing:

– een paar eetlepels azijn
– een eetlepel water
– een eetlepel mosterd (zo van die met zaadjes, mmmmmm)
– kruiden naar smaak met de herbamare
– goed kloppen of in een shaker of zo

en hup over je slaatje.

Het is een makkelijke kruidenmengeling en door de onverwachte kruiden/groente die erin zit (zoals bijvoorbeeld lavas wat men ook wel maggikruid noemt) heeft het een heel lekkere smaak waar je niet noodzakelijk zelf zou opgekomen zijn.

Yum.

Geef een reactie