Idee van de dag: balletjes in tomatensaus, de “luie huisvrouw” way!

Iedereen heeft wel al die reclamekes gezien van Maggi idee van de dag zeker? Een pakske saus in poedervorm met een heel recept op om bijvoorbeeld ballekes in tomatensaus te maken, of vis met provençaalse saus. Als je die recepten eens goed bekijkt is daar eigenlijk nog altijd een pak werk aan, dus dat poeder in dat pakske doet het dan voor mij toch niet.

Dankzij de test van Garden Gourmet kan ik nu wel het ultieme “luie huisvrouw” recept voor balletjes in tomatensaus met frietjes onthullen! En dan nog semi gezond ook want zoals eerder vermeld zijn de balletjes van Garden Gourmet vegetarisch! Geen tijd of zin om echt te koken maar wel zin in balletjes?

Benodigdheden voor 2 personen:
– 1 doosje dubbel tomatenconcentraat (ik neem gewoon die van Everyday uit de colruyt)
– 1 doosje balletjes van Garden Gourmet (diepvries)
– een snuifje uienpoeder
– wat spaghettikruidenmengeling (pikant) van Ducros
– diepvriesfrieten

Neem een diepe pan. Kieper daar het tomatenconcentraat in, vul het lege blikje 2x tot de rand met water en voeg dat water telkens toe aan het tomatenconcentraat. Kruiden erbij. Op een zacht vuur en roeren tot je een mooie saus hebt, proeven dat het genoeg afgekruid is. Balletjes recht uit het doosje erbij gooien en rustig roeren tot alles heet is en een beetje pruttelt (zien dat de balletjes ook volledig warm zijn).
Bak intussen wat frieten. Het enige dat nog minder werk vergt is een boterham smeren.

Smakelijk.

Also: die balletjes zijn super lekker op die manier en helemaal niet vettig (er zit al genoeg vet in uw frieten zeker?) of ongezond. Uitspraak van mijn man: “ik ken mensen die we met die balletjes kunnen foppen zodat ze denken dat ze vlees eten”. Beetje freaky maar bijna waar. Ik smaak het verschil maar het stoort me niet omdat ze zo verdomd lekker zijn!

Geef een reactie