Cultuursubsidies: folkclubs op droog zaad

Het is overal te lezen nu. De adviezen met bijhorende subsidies voor de verschillende cultuurhuizen zijn gepubliceerd. De minister wilde zo aantonen dat ze immuun was voor lobbywerk. Maar het is pijnlijk duidelijk dat het lobbywerk gewoon achter haar rug gebeurd is. De gezellige folk (en andere podiumkunsten) clubs zijn hun broodnodige subsidies kwijt: ‘t Folk in Dranouter, ‘t Ey in Belsele en ‘t Smiske in Asse. We waren onlangs nog in ‘t Ey voor de CD voorstelling van Peter Ceulemans, hoe zouden artiesten zoals hij het moeten doen zonder dergelijke kleine podia die hen een kans geven? Half mijn timeline op twitter heeft al in ‘t Smiske gezeten voor een comedy avond, en zelf zal ik het stomende optreden van Snaarmaarwaar op dat piepkleine podium nooit vergeten.

Kleine podia hebben nu, met hun weinige middelen nogmaals gereduceerd, al onze hulp nodig. Dus als jullie erheen gaan: aarzel niet een lidkaart te kopen, geniet van een huisgemaakte soep zonder enig schuldgevoel, en geniet dubbel zo hard van de avonden met gratis toegang. Steun onze beginnende artiesten maar ook af en toe een gevestigde waarde. De kleine podia hebben onze steun nu meer nodig dan ooit. Deze mogen nooit verdwijnen.

Geef een reactie