Sidi Larbi Cherkaoui & Damien Jalet – Eastman: BABEL (Words)

Zaterdagavond gingen we met vrienden naar een dansvoorstelling in De Singel in Antwerpen. Migraine gooide voor onze vrienden roet in het eten, maar wij gingen toch naar de voorstelling. Prachtige plaatsen op de 2de rij van de rode zaal.

De voorstelling was in 1 woord prachtig. De danscompagnie Eastman bestaat uit 18 fantastische performers en 6 muzikanten uit alle hoeken van de wereld. Dit wordt ook in de voorstelling goed naar voor gebracht: de belangrijkste teksten werden in het Engels voorgedragen, maar ook Frans, Japans, Spaans, Portugees, Nederlands en zelfs Indisch kwamen aan bod.

Het stuk bevat alles wat je maar kunt wensen: goed theater, prachtige dans, trage stukken, wervelende stukken, drama en humor. Als decor: een aantal metalen frames uit aluminium die doorheen heel de voorstelling constant wisselden van positie en opstelling en telkens een nieuwe betekenis aannamen.

Als deze show ooit nog eens bij jou in de buurt speelt, zeker een aanrader!

bekijk zeker de foto’s:  deSingel International Arts Campus’ photostream op flickr

Geef een reactie