De School

Sinds vorige vrijdag is Manon ingeschreven op school. Het is de GO! (Gemeenschapsonderwijs) school geworden in het naburige dorp. In ons dorp enkel afdelingen van het Sint-Vincentiusinstituut, een katholieke lagere school die belachelijk populair is zonder dat ik daar ooit 1 gegronde reden voor gehoord heb. Zoals ik eerder al meldde op mijn blog heb ik daar geen breekpunt van gemaakt: doorslaggevend waren de visie van de school, het schoolreglement en de open gezelligheid die er heerst.
Bij inschrijving bleek dat ze net een nieuwe directeur hebben en die ziet het helemaal zitten.
De school is klein: 1 klas per leerjaar. Maar er is een leuk participatieproject. Zo mogen kinderen van het 6de leerjaar via beurtrol meehelpen bij het toezicht van de kleutertjes die op een aparte speelplaats spelen. We mochten even naar het eerste kleuterklasje waar Manon onmiddellijk zal inschuiven en we werden voorgesteld aan de jonge, dynamische juf en de kinderverzorgster. We kregen een rondleiding in alle openheid en alle inschrijvingsformaliteiten verliepen duidelijk en efficiënt. Ik heb nog steeds een zeer goed gevoel bij deze school. Nu hopen dat Manon er zich even goed bij voelt vanaf 1 september!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s