Kerstboom

Ik mag weer het land afzoeken. Het is blijkbaar te veel gevraagd: een kerstboom 2.50m hoog met wortelkluit (hoogte met pot inbegrepen). Het hoeft geen Nordmann te zijn, een klassieke is goed. Zo ene uit onze eigen Ardennen. Het moet een echte zijn. In een pot, zodat ik hem nog goed veel water kan geven. De kerstboom staat bij ons namelijk nogal dicht bij de kachel, hij moet goed kunnen “drinken”.
Maar zoals elk jaar opnieuw is het een zoektocht van jewelste…
Deze keer ben ik er wat vroeger bij. Zou het helpen?

3 reacties op ‘Kerstboom

  1. Wij kochten vroeger altijd zilversparren. Deze verliezen hun naalden niet zo snel. Ik heb ooit eentje gekocht die ik daarna terug in de grond stak en heb hem 5 jaar achter elkaar kunnen gebruiken. Nu is hij echter te groot geworden.

    1. Heb er gezien bij Groendekor intussen. Wel 40€ voor 1. Wel snel zijn.
      Massa’s bomen bij Horta in Ternat, ook in pot, groot en klein, meerdere soorten. De populaire Nordmann enkel gezaagd, de klassieke uit de Ardennen of zilversparren mooi in pot. Voor één die tot aan het plafond reikt tel je ook makkelijk 30-40€ neer. Wij kochten één om U tegen te zeggen: mooi vol, heerlijk geurend en potgekweekt dus makkelijk te verplanten (met pot en al de grond in, dan met pot en al er terug uit). Wel een Servische, dus ik ga mijn ecologische voetafdruk er weer mogen afwerken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s