Nylons

Ik heb een haat-liefde verhouding met nylons. In de winter zijn ze een must, om op leuke rokjes en jurkjes te kunnen dragen. Met patronen en kleurtjes en lekker dik. Tijdens de zomer draag ik ze zelden eens, voor een trouwfeest of belangrijke gelegenheid, van die flinterdunne. Maar de wereld is vol splinterig hout en velcro, die velcro zeker als je kinderen hebt, en voor je het weet zit er een gat of een ladder in.

Ik heb dus ook al jaren met trots een kousenkaart van de Veritas en tot voor kort kocht ik daar ook braaf al mijn nylons. Maar ik ben er steeds minder tevreden van. Vooral bij de 15 den versie komt het tegenwoordig zelfs regelmatig voor dat er een gat in komt bij het aantrekken! En ik ben daar nochtans relatief handig in geworden. Maar ik haat dus echt nieuwe kousen te moeten aandoen: stroef in het begin, baggy na 2x te dragen, meh.

Onlangs vroeg ik dus aan mijn bazin waar zij haar nylons vandaan haalt. Ik vond ze wel een mooi kleurtje hebben en ik wist dat ze niet van bij Veritas waren. Blijken het de nylons van Zeeman te zijn. 2 paar voor 1,99€, verkrijgbaar in 3 kleuren: tan, bruin en zwart. Ik kocht dus een pakje tan en een pakje zwart. En ja ze hebben geen fancy footwork of fancy bovenkant, maar dat zie je in de winter toch niet onder al die lagen kleren en in je laarzen. Ze zitten ongelofelijk comfortabel (wel even wennen aan de maattabel) en tot nu toe heb ik er nog geen gat of ladder in, ondanks de houten stoelen bij mijn ouders of de velcro aan Manon haar spullen.

Zeeman heeft er dus een happy customer bij voor voile nylons. Veritas blijft wel mijn favoriete merk voor dikke fashion kousen, er ligt een paar knalpaarse en een paar petroleum groene te wachten op koudere dagen.

Geef een reactie