Roadkill

In de file hoorde ik tijdens de verkeersinformatie melding van een dode vos op de snelweg. En toen realiseerde ik me dat ik de laatste dagen best wel wat roadkill heb gezien op de baan, soms van dieren die ik anders in mijn omgeving nooit of zelden zie rondlopen!

Zo waren er sinds een week:

– een rode eekhoorn
– 2 vossen
– een kip
– 2 egels
– een kat
– zo een echte grijze rioolrat met een roze staart
– een muskusrat

We zijn weer in een extra beweeglijk seizoen voor de diertjes zeker? Mensen, houd uw ogen eens open als ge rijdt. Met mijn ogen open te houden heb ik bijvoorbeeld onlangs bij het maaien van het gras een pad ontweken die anders vermalen zou worden door mijn losgeslagen grasmachien. Ik weet het, soms is het niet te vermijden (heb zo ooit eens een kat geschept die plots van onder een struik op een drukke baan stormde), maar dit vind ik toch wel heel veel heel plots.

Geef een reactie