FACTS 2011

Binnen 2 weken is het weer zover: FACTS convention 2011! FACTS staat voor Fantasy Anime Comics Toys Space (of Scifi, naargelang de versie). Het gaat hier dus om een beurs waarin al deze onderwerpen uitgebreid aan bod komen. En diegenen die mij kennen weten dat dit de plaats is waar ik mijn hartje kan ophalen.
Vroeger waren ze te vindenin een kleine parochiezaal, na een aantal jaren in het ICC in Gent en sinds 2 jaar worden hele hals van Gent Expo ingepalmd tijdens het derde weekend van oktober. Elk onderwerp uit de titel komt uitgebreid aan bod: er zijn massa’s handelaars die hun waar als op een gigantische markt aanbieden, er is een cosplay wedstrijd (kostuumwedstrijd waar je je verkleedt als je favoriete held), er is een gameshal, er is een hal waar fanclubs hun activiteiten demonstreren. De catering is altijd goed en de sfeer fantastisch!

Ik ken de beurs al van toen ze in een parochiezaal gehouden werd, maar toen lukte het me niet om te gaan. Sinds ze verhuisden naar het ICC ben ik al elk jaar van de partij geweest, en ook dit jaar kijk ik er enorm naar uit! Mijn portemonnee is al op voorhand aan het janken, want hoe je het ook draait of keert, er is altijd wel ergens een handelaar die nu net dat ene onweerstaanbare ding aanbiedt.

Naast de goodies is er in de fanvillage ook elk jaar de mogelijkheid om acteurs te ontmoeten uit cutfilms en series zoals Star Wars, Harry Potter, Star Trek, The A-Team, noem maar op! Dit jaar zijn de opvallende namen Dirk Benedict (die zowat een abonnement genomen heeft omdat hij FACTS zo leuk vindt), Lou Ferringo (de originele Hulk!), Jeremy Bulloch (super sympathieke kerel, speelde Boba Fett in de originele Star Wars trilogie), Torri Higginson (bekend uit Stargate: Atlantis), Charisma Carpenter (Cordelia uit Buffy The Vampire Slayer), …

Ook de comic lovers komen aan hun trekken: naast de verkopers met bakken vol comics tekenen er ook weer een hoop comic tekenaars present, waarvan Romano Molenaar voor mij zowat de bekendste is (werkte mee aan oa Witchblade en X-Men!).

Zou het zo onderhand tijd zijn om Manon in een Jedi manteltje te stoppen om ons te vergezellen?

Ja ik ben een geek, ja.

Anyway. FACTS. Komen jullie ook?

Geef een reactie