Boombalfestival 2011

Eind deze maand is het weer tijd voor het Boombalfestival. Ik heb er even over nagedacht en dit jaar ga ik netjes betalen. Ik wil me 100% kunnen ontspannen en genieten van het samenzijn met vrienden. En uitslapen.

Zoals elk jaar heb ik mijn lijstje al klaar: welke groepen zijn de moeite, welke mag je niet missen. Daar gaan we!

– Donderdag: Ehm. Toegang is gratis zoals elk jaar. Baila Tocamos ken ik niet, maar het is toch bij hen dat ik te vinden zal zijn. Variomatic is wel ok, maar mijn tenen zijn mij dierbaar, dus ik blijf op de openingsavond ver weg van de grote tent

– Vrijdag: Op vrijdag waag ik me ‘s avonds in de grote tent. Isbells wil ik echt wel eens live zien en naar het schijnt is The Bony King of Nowhere wel ok. In danstempel 1 zal ik wat nieuwe groepen moeten ontdekken, Duo Thebaut klinkt aanlokkelijk, Le Bal en Chantier klinkt heel interessant, maar ik kijk vooral uit naar Ambrazar voor hun jazzy folk. In danstempel 2 is Parasol natuurlijk een niet te missen jaarlijkse afspraak en voor komische folk moet je bij I Fratelli Tarzanelli zijn.

– Zaterdag: in de grote tent wil ik toch wel eens gaan kijken naar Raymond vh Groenewoud, het is al jaren geleden dat ik hem nog bezig zag dus ik ben benieuwd. In danstempel 1 wil ik zeker Djerrald zien, de leden van de groep alleen al zorgen ervoor dat mijn verwachtingen hoog gespannen staan. Om 18u wordt het danstempel 2, want het is veel te lang geleden dat ik Bombadil nog hoorde. Het nachtelijke Le Petit Boeuf ga ik puur uit nieuwsgierigheid eens bekijken, misschien dankzij een middagdutje, wie weet.

– Zondag: Op zondag ga ik zeker luisteren naar Willem Vermandere. Je wilt niet weten wanneer de laatste keer was dat ik hem live zag optreden. Het was zeer lang geleden, op de Gentse feesten. Qua danstenten is dit voor mij de dag van de ouwe getrouwe groepen. In danstempel 1 namelijk: Naragonia speelt ten dans om 17u, gevolgd door JJ and the Waterman, een groep die ik nog niet hoorde maar de groepsleden alleen al doen mij watertanden. Het Boombalfestival sluit ik af op dezelfde manier als 2 jaar geleden: Hot Griselda!

Het Boombalfestival is (eindelijk) de start van mijn verlof, dus ik ben van plan er ongelofelijk van te genieten!

Geef een reactie