BGGD43: Samsung launches the Galaxy Tab 10.1

Woensdag 3 augustus was het opnieuw zover: Brussels Girl Geek Dinner. Voor de gelegenheid werden de girl geeks en hun sacoches uitgenodigd op het Belgische hoofdkwartier van Samsung voor een launch event voor de Galaxy Tab 10.1.

We kregen een presentatie over de Tab, een korte demo over de meest opvallende eigenschappen van het apparaat en een overzichtje van een mede-girl-geek die het apparaat 2 weken mocht testen.

De Tab 10.1
– weegt slechts 589 gram
– heeft een dual core processor
– draait Android Honeycomb
– kan HD video’s afspelen
– heeft een 8 MP camera (en een 2 MP front facing camera)
– heeft een USB aansluiting
– heeft een uitbreidbaar geheugen (micro SD)
– ondersteunt flash

Voor de rest van de specificaties en uitleg, ga zeker eens een kijkje nemen op de Samsung website.

Na de presentaties was het tijd om eens met de tab te spelen. Ik vond het toetsenbord/dockingstation best mooi en handig, maar gezien de touchscreen mis je dan wel een beetje een vorm van muis, aangezien de tab-toets niet werkt om bijvoorbeeld naar een volgend veld te springen. Na een tijdje stookte een aanwezige sacoche ons op om Blinkendroid te installeren op onze Android telefoons en konden we uiteindelijk op 5 schermen spelen, waaronder een tab 10.1.

Ik vond de tab fijn in de hand liggen, het AMOLED scherm reageert zeer goed en ik was wel vrij snel weg met de verschillende manieren om menu’s op te roepen, dus hij is vrij intuitief in gebruik. Ik vind hem leuk, maar gezien onze verbouwingsplannen is het een beetje een droom om hem in huis te halen.

Silly sidenote. Ik vind de naam 10.1 super cool. Het is gewoon een cadeau van de goden. Waarom? Lees eens het spelershandboek van Cyberlive 2 😉

Ten slotte werden we nog eens extra verwend door Samsung, alsof de heerlijke catering al niet genoeg was. De goodie bag was extra large, en hoewel hij niet propvol gevuld was kon de inhoud echt wel tellen! Elke girl aanwezig kreeg een zak met daarin een Samsung balpen, een paar Havaianas teenslippers (de mijne zijn paars, jippie!), een rugzak van Protest, een Micro SD kaartje van maar liefst 16G en een koptelefoon van Skullcandy.

Bedankt Clo voor weer een fantastische avond en bedankt Samsung voor het fijne event, het lekkere eten, de behulpzame info door de aanwezige PR mensen en de fantastische goodiebag!

One thought on “BGGD43: Samsung launches the Galaxy Tab 10.1

  1. Pingback: Brussels Girl Geek Dinner » #BGGD43 in instagrams and blog posts

Geef een reactie