Vegetarische pizza

Mijn schoonbroer en zijn vrouw zijn fervent vegetariër. Thuis komt er af en toe eens een vegetarische maaltijd op tafel, maar die zijn vaak heel eenvoudig en durf ik eerlijk gezegd niet altijd voorschotelen. En je kan ook niet élke keer met ratatouille of zo afkomen. Mijn ervaring met écht vegetarisch koken is beperkt. Toch slaagde ik erin hen blijkbaar enorm te vergasten met 3 verse vegetarische pizza’s.

Pizza 1: pizza met spinazie, mozzarella en ei.

Benodigdheden: 1 verse pizzabodem, 60 gram spinazie, 1 bolletje mozzarella (125 gram), 200 gram tomatenstukjes (ik nam gewoon uit blik), 1 ei.

Bereiding: bak de spinazie in wat boter en kruid met een klein beetje zout en peper. Rol de pizzabodem open en beleg met de tomatenstukjes. Verdeel de spinazie over de oppervlakte. Snij de mozzarella in schijfjes en schik ze op de pizza, in het midden laat je wat plaats vrij. Ei breken en in het midden van de pizza mikken. De dooier even doorprikken. 12 minuten laten bakken in een oven van 180°. Afwerken met vers gemalen peper, oregano en verse basilicum.

Pizza 2: paprikapizza

Benodigdheden: 1 verse pizzabodem, 1/2 gele paprika, 1/2 rode paprika, 200 gram tomatenstukjes, 1 sjalot of kleine rode ui, 1 bol mozzarella (125 gram), gemalen gruyère.

Bereiding: Rol de pizzabodem open en beleg met de tomatenstukjes. Snij de mozzarella in schijfjes en schik ze op de pizza. Snij de paprika en sjalot (of rode ui) in fijne reepjes en meng ze goed door elkaar. Schik alles op de pizza en gooi er nog een goede handvol gruyère over. 15 minuten laten bakken in de oven op 180°. Afwerken met oregano en verse basilicum.

Pizza 3: champignonpizza.

Benodigdheden: 1 verse pizzabodem, 200 gram Parijse champignons, 200 gram oesterzwammen, 200 gram tomatenstukjes, gemalen gruyèrekaas.

Bereiding: Rol de pizzabodem open en beleg met de tomatenstukjes. Snij de champignons in schijfjes en verdeel ze rijkelijk over de pizza. Gooi een goede handvol gruyèrekaas over het geheel. 15 minuten bakken in een oven aan 180°. Afwerken met vers gemalen peper en oregano.

Smakelijk!

Geef een reactie