Kapot!

Donderdagavond zette ik de vaatwas aan, en toen die klaar was leek alles zo nat, en het botervlootje hing nog vol boter. Vergeten een tabletje in te steken? Ook het verklikkertje voor spoelmiddel brandde, dus dat dan ook maar bijgevuld. Nog eens opgezet. gewoon het korte programma, zo vuil was alles nu toch niet meer na die grondige spoelbeurt. Dat ding natuurlijk compleet vergeten, dus dat alles koud was begon pas later te dagen. Jawel, de vaatwasser is kapot. Nu hebben we er wel nog 3 jaar genieten van gehad en wanneer je rekent dat hij voor ons nog 3 eigenaars heeft gehad en dus vlot meer dan 10 jaar intensief gebruikt werd in totaal hebben we niet echt te klagen. We betaalden er een habbekrats voor.

Een 10-tal minuten later kreeg ik bijna een hartstilstand toen de wasmachine zo stil stond te staan, vol water en niet bewoog. Het duurde eventjes voor schoonmama op bezoek mij er subtiel op wees dat hij op het handwasprogramma stond, wat dus heel veel weken inhoudt. Manon had blijkbaar achter mijn rug aan de knop gedraaid tussen het vullen en aanzetten in. Oef, toch geen probleem met de elektriciteit of Murphy die sadistisch wou doen.

Maar daar sta je dan hé: met volk over de vloer, ribben in de oven en versgebakken cakes en dus een berg afwas en ZONDER vaatwasser. Gelukkig was ons bezoek bereid te helpen met afdrogen dus die afwas raakte wel gedaan. Maar toch, mijn vaatwas is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Dus straks gaan we naar de winkel om een nieuwe. Het kon erger: de solden zijn bezig dus we zullen wel ergens een koopje vinden.

Geef een reactie