Tanden

Tanden, ze moesten dat verbieden. Of alle kinders zouden met hun set melktanden moeten geboren worden. Het zou hen een hoop pijn besparen. En de ouders veel extra slaap opleveren.

Mijn laatste tandenpost dateert van september. Sindsdien kwam er nog 1 extra tand piepen zodat de munchkin het een aantal maand met 7 tandjes deed. Maar er is dus een duidelijke trend: tandjes komen in groepjes bij haar. Jawel. Ik ben aan het bedenken hoe ik die tanden een samenscholingsverbod kan opleggen. 5 tegelijk, waaronder 4 kiezen, maken nu hun opwachting. 4 kiezen tegelijk begot! Dat kind ziet dus af hé!

Om het uur wakker, zo zielig van “aiaiaiai”. Teegel, vergeet het bij kiezen, 5 minuten werkt het en we zijn weer vertrokken. ‘s Nachts is het ergste, wanneer ze neerligt doet het blijkbaar het meeste pijn, haar kussen-met-helling helpt ook niet veel, ze stopt met wenen wanneer ze recht zit of wanneer we komen troosten. Natuurlijk zijn er ook andere kwaaltjes bij: plots heeft ze terug massa’s atopisch eczeem op haar beentjes, wat rode vlekjes op de poep, raar ruikende pampers en een serieuze snotneus. Wanneer het niet de pijn van de tandjes is, is het wel de jeuk op de beentjes, of de neus die verstopt zit.
Vorige nacht ben ik er met alles tegenaan gegaan: goed hoog op het kussen, luchtbevochtiger heel de nacht aan, eucalypto suppo voor de ademhaling en om middernacht een goeie dosis Nurofen siroop.

We hebben kunnen doorslapen na half één. Ik heb nog eens 6 uur ononderbroken slaap gehad. Laat die tanden er maar snel doorkomen, dan kan heel het gezin terug wat slaap inhalen 😉

2 thoughts on “Tanden

  1. Ocharme de duts! En bij uitbreiding: ocharme jullie allemaal! Dat ze er maar snel vanaf is! En slaapwel dan! 🙂

  2. Ik ben voorlopig toch nog altijd content dat baby’s niet met tanden worden geboren, maar dan denk ik voorlopig aan borstvoedingsperikelen. 🙂

    ‘k Hoop voor ‘t hele gezin dat haar tanden er rap door mogen komen, zodat jullie weer kunnen doorslapen, want vier kiezen ineens is zelfs voor een volwassen mens te veel van het goeie (als ik bedenk hoeveel last ik al had van mijn wijsheidstanden 😕 )…

Geef een reactie