Tomaat-paprika soep

Ik ben dol op zelfgemaakte soep eigenlijk. Maar ik ben ook specifiek in welke soep ik graag eet. Ter verduidelijking: mijn soep moet gemixt zijn, ik griezel van julienne. Maar gelukkig kan je met gemixte soep zo’n leuke dingen doen! Hierbij een recept dat ik met wat gezond verstand uit mijn duim zoog voor tomaat-paprika soep.

Ingrediënten:
– een grote ajuin
– 4 grote tomaten
– 2 rode paprika’s (of 1 als het een hele grote is)
– een stengeltje selder (echt niet meer)
– peper, zout, muskaatnoot, verse basilicum, verse thijm, pikant paprikapoeder
– een goeie scheut olijfolie
– een paar liter water (naar smaak)
– eventueel een scheutje room voor de afwerking

Bereiding:
Snij alle groente in blokjes, te beginnen met de ajuin en de paprika (en als je snel last hebt van je maag: schil de paprika voor je hem in stukjes snijdt). Snij de selder en voeg die toe. Pel de tomaten en snij ze in blokjes. Doe een goeie scheut olijfolie in de pan en laat daarin de ajuin, de selder en de paprika aanstoven met de (gesnipperde) thijm. Doe er de tomaten in blokjes bij en roer alles goed door elkaar. Kruiden met peper, zout, muskaatnoot en pikant paprikapoeder en wat gesnipperde basilicum. Goed roeren. Voeg 1,5 liter water toe en laat een kwartier koken (af en toe eens roeren).
Dan neem je de staafmixer en kan je je eens goed uitleven tot alles gepureerd is. Water toevoegen naar smaak: heb je graag dikke soep of toch iets lopender? Aan jou de keuze!

Opdienen met indien gewenst een scheutje room erbij en een paar fijn gesneden blokjes verse tomaat en paprika om het mooi te maken. Smakelijk!

One thought on “Tomaat-paprika soep

Geef een reactie