Jaar 2

Dit weekend was er weer iets te vieren: sinds zondag zijn we 2 jaar getrouwd en ja, nog steeds gelukkig! We regelden dus een babysit bij oma en opa en een weekendje met ons tweetjes.

Eerste halte: goeie ouwe Sauna Ostara. We hadden het verrassingsarrangement gereserveerd: 2,5u privé sauna, jacuzzi, stoombad, infraroodwand en relaxruimte, een flesje cava, een tapabord en elk een rugmassage. De cava was zeer lekker en van goede kwaliteit want zelfs wanneer hij niet meer ijskoud was bleef hij perfect smaken. Afgezonderd van de wereld voor een paar uur was het heerlijk ontspannen samen. Zoals gewoonlijk was de rugmassage perfect: ze weet steeds mijn stresspunten te vinden en door de combinatie in massagetechnieken die gebruikt worden kan je niet anders dan ontspannen.

Toen zijn we onverwacht toch nog even thuis langsgegaan: wegens een vergetelheid had mijn man zijn lange broek niet bij, en ik zag ons niet met korte broek ik Het Korenhuis binnenwandelen.

Netjes om 19u waren we aan het restaurant dat we kozen op basis van het menu dat we online konden bekijken en een lijstje aangeraden restaurants. We kozen het Korenhuismenu in 3 gangen met warm voorgerecht.

Bij het broodassortiment kregen we een olijventapenade geserveerd die best lekker was. Bij het aperitief van het huis op basis van Crème de Cassis en cava kregen we als aperitiefhapje een slaatje van grijze garnalen met limoenmayonnaise. De mensen aan het tafeltje naast ons kregen het hapje gepresenteerd als grijze garnalen in zure room… euhm, ok. Het was in elk geval fris en lekker.

Het voorgerecht was Gebakken roggevleugel, bruine boter met kappertjes, aardappelcrème. Gebakken roggevleugel werd me van harte aangeraden door een collega die best wel een foodie te noemen valt. Het was lekker, maar meer ook niet. De vis werd geserveerd in een diep bord, volledig omgeven door de aardappelcrème, waardoor de smaak te vaak dreigde de vis te overstemmen.

Als hoofdgerecht was er Filet pur “Black Angus”, mengeling van voorjaarsgroenten, groene pepersaus en nieuwe aardappelen. Wij vroegen natuurlijk saignant, wij kregen nèt à point, gelukkig is filet pur een zeer zacht stukje vlees. Mjah. De groentjes waren lekker maar meer was er ook niet over te zeggen: wortelen, erwtjes en asperge. De pepersaus was dan wel weer heel erg lekker, eerder een jus want het was geen roomsaus. Een beetje een anticlimax dus.

Gelukkig waren er de huiswijnen. Een Portugese pinot gris bij de vis, een lekkere Spaanse wijn bij het vleesgerecht. Beide waren van een zeer goede kwaliteit. Ik ben namelijk qua wijnen zeer gevoelig aan mijn maag: de meeste rode wijnen zijn niet aan mij besteed want ze zorgen voor instant maagpijn. Sommige witte wijnen kunnen mij om diezelfde reden niet bekoren. Toch gingen deze wijnen er allebei vlotjes in, zonder het minste protest van mijn maag!

En dan kwam ook nog de reddende engel van de avond in de vorm van het dessert:

Rijstpap met fantasie van mango, caramel van calvados. Dit was ronduit he-mels. Elke hap was puur genot, en zoals je kan zien was het ook een lust voor het oog!
We konden de avond afronden met een heerlijke tas verse muntthee.

Thuisgekomen kropen we doodmoe ons bedje in, met het vooruitzicht om eens goed uit te slapen op onze eigenlijke trouwdag.
Warmte en een to-do lijstje haalden ons echter tegen een uur of 10 uit bed. Met een kitten (het was nog geen echte kater te noemen) die we dan maar aanpakten met een ontbijt van eierkoek en appelsiensap. Na de middag reden we naar Schoten om te winkelen, maar de winkel in kwestie bleek plots besloten te hebben dat ze niet meer openden op zondag. In de plaats gingen we dus maar langs bij een vriendin (waar het zwembad lonkte maar we hadden geen badpakken bij) en naar Folk in ‘t Gruun tot na slaapjestijd, wanneer we onze kleine meid terug in de armen sloten en oma’s beroemde lasagne voorgeschoteld kregen.

Een fijn verjaardagsweekend 🙂

One thought on “Jaar 2

Geef een reactie