Spelletjes en zoetigheid

Ter gelegenheid van Lichtmis had Tiense Suiker een actie gelanceerd: ze wilden opnieuw van 2 februari de Nationale Pannenkoekendag maken. Een aantal bloggers kreeg daarom een pannenkoekenfeestje gesponsord, waaronder ook Tante Tweet. Door omstandigheden was een pannenkoekenfeestje op 2 februari echter niet haalbaar.

Maar uitstel is geen afstel! Met een aantal mensen op twitter spelen we af en toe wat spelletjes samen, een “twelletjes”-avond zogezegd. Dan spelen we gezelschapsspelletjes maar ook party games zoals Buzz en gisteren SingStar. Tante Tweet organiseerde er dus eentje bij haar thuis met bijhorend pannenkoekenfeestje!

Passeerden de revue: Genius, Saboteur, Ticket to Ride, Race for the Galaxy, SingStar, Buzz en heel veel pannenkoeken. Kleine M kon zich wel amuseren met het zoontje van Tante Tweet, die 3 maand jonger is. Ik bakte samen met Jakkepoes de pannenkoeken op de splinternieuwe inductiekookplaat, mijn eerste ervaring met inductie trouwens, en kon dus direct mijn lijstje pro en contra opmaken.
Ahem. Pro: veeeeel sneller dan elektrisch koken, eenvoudig in onderhoud, zou ik in een “elektrische” keuken dus zeker en vast willen als toekomstige kookplaat. Contra: het zoemt, piept, en is toch nog altijd niet zoals koken op een gasvuur. Wennen dus!

Op het einde van de avond was er nog massa’s suiker over. Tiensesuiker was gul geweest. Onze lieve Tante Tweet deelde dus de nog gesloten verpakkingen uit onder de aanwezigen. Ik kreeg een pak bloemsuiker mee naar huis in de nieuwe draaiverpakking/bloemsuikermolen en ben zeer benieuwd om die uit te proberen: zo taarten versieren met bloemsuiker door een zeefje is altijd zo’n geknoei!

Geef een reactie