BGGD39: Windows Phone 7/mobile hacking

Eindelijk nog eens een Brussels Girl Geek Dinner waar ik aanwezig kon zijn!

We waren uitgenodigd, samen met de sjakosjen, bij Microsoft voor een voorstelling van hun nieuwe Windows Phone 7 waarmee ze de mobiele markt trachten te veroveren. Na de ontvangst met hapjes en een drankje werden we vergast op 3 keynote presentaties.

De eerste presentatie door Mee Hyang Van Den Broeck toonde een aantal van de nieuwe features van een WP7. Hetgeen mij het beste bijbleef waren de “hubs”: de photohub die linkt met de sociale media waarmee je je telefoon geconnecteerd hebt en dus bijvoorbeeld de foto’s van op facebook maar ook van twitpic, Yfrog en dergelijke centraliseerd. De nadruk van de uitleg lag wel heel erg op de interactie met facebook, wat me als gelimiteerde facebookgebruiker niet zo goed uitkwam, maar de demonstraties van een paar applicaties uit de marketplace maakten dat wel terug goed. Zo was er de app die je toelaat je tiles te personnaliseren en de hilarische “hangover app” die je helpt met de “morning after” situatie te beheren.

Hierna volgde de presentatie van Katrien De Graeve. Deze was een pak technischer getint. Ze legde uit welke (gratis) apps je nodig hebt om zelf een WP7 app te ontwikkelen en deze te registreren voor de marketplace. Gezien het aantal developers in de zaal miniem was liet ze het Visual Studio 2010 gedeelte wat links liggen en concentreerde ze zich vooral op het presenteren van de werking van Expression Blend, een visuele tool die je met drag en drop toelaat de visuele interface van je app te bouwen.

Ten slotte stelde Steffest zijn visie voor op mobile hacking en hoe je je mobile device kan aanpassen om bijvoorbeeld te gebruiken als afstandsbediening voor je mediacenter thuis. Hij demonstreerde ook een klein apparaatje dat hij bouwde waarmee hij een diode kan doen oplichten in een kleur naar keuze (groen, rood, blauw), natuurlijk opnieuw op afstandsbediening. Jammer genoeg was het project dat hij hoopte te kunnen voorstellen (een vorm van robotica) net die ochtend in coma gevallen en mogelijk niet meer te redden…

Gezien de omstandigheden (ventje ziek thuis) kon ik spijtig genoeg niet blijven voor een babbel achteraf. Ik at wel nog snel een bordje van de voorziene paella en grabbelde de goodiebag (met wat Microsoft gadgets en een zakje snoep) nog snel mee.

Begin maart is het al terug tijd voor nummertje 40 in de rij van de Brussels Girl Geek Dinners. Organisatrice Clo schreef een boek, en daar mogen we mee van genieten!

One thought on “BGGD39: Windows Phone 7/mobile hacking

  1. Pingback: Brussels Girl Geek Dinner » #BGGD39 selected Tweets & blog posts

Geef een reactie