Een vraagje over de eerste school

We kunnen er niet omheen: onze kleine pruts wordt groot en dus moeten we aan een school beginnen denken. Zelf ben ik heel mijn schoolloopbaan naar GO scholen geweest, mijn ventje zat heel zijn schoolloopbaan in het Vrij Onderwijs. Gezien de aanwezige scholen in onze gemeente beperkt de keuze zich tot deze 2 netten met elk voor- en nadelen.

Ik ging dus eens kijken op de website van deze scholen en vond de volgende informatie:

Vrije Basisschool: inschrijven op vaste bezoekdagen voor een eerste inschrijving, waar je kennismaakt met de directie, de oudderraad en de juffen. Deze lente al inschrijven aangezien er een instapmoment is na hemelvaart en kleine pruts daar zou kunnen onder vallen als ze schoolklaar is. Opvang tot 18u maar ik heb de mogelijkheid om haar tot haar 4 jaar na schooltijd te laten opvangen in onze huidige creche die lange openingsuren heeft en dus niet zaagt als ik in de file sta. Nadien zou ik een 4/5 of iets dergelijks moeten overwegen.

GO school: inschrijven tijdens de openingsuren van de school, op vaste dagen zijn er open klasdagen om kennis te maken met de juf en het klasje, maar die open klasdagen zijn specifiek als “probeerdagje” voor kindjes die binnenkort al gaan school lopen als ik het goed begrijp. Geen mogelijkheid dus om voor de inschrijving eens directie en juf beter te leren kennen. Opvangalternatief heb ik niet: de opvang is tot 18u en de regeling met de creche kan hier niet gelden.

En dan sta je daar hé. Stel dat de GO school de beste school voor onze kleine pruts blijkt te zijn? Zekerheid heb je pas op het laatste moment… De site is wel heel dynamisch en goed onderhouden. De website van de vrije basisschool loopt dan weer serieus achter, maar volgens de buurtbewoners zou het een heel goeie school zijn.

Dus vroeg ik mij af… zou ik de “platte” uithangen en inschrijven in beide scholen en pas beslissen op het laatste moment? Dat is eigenlijk een beetje tegen mijn principes, dus nu loop ik een beetje verloren in het kluwen van schoolkeuze en inschrijving. Bleh. Hoe hebben jullie die keuze gemaakt?

One thought on “Een vraagje over de eerste school

  1. Een website is in ieder geval geen afspiegeling van de algemene werking van de school, alleen maar van hoeveel vrije tijd de ICT-coördinator (*kuch* – in een basisschool dus iemand van directie of secretariaat die dat erbij pakt) wil opofferen.

Geef een reactie