Week van de smaak – deel 5

Het enige “zoute” hapje dat we klaarmaakten tijdens de Brussels Girl Geek Brunch bij waren geitenkaashapjes in filodeeg. Het filodeeg zelf was voorgemaakt gekocht, dus daar hoefden we ons niet mee bezig te houden. Om eerlijk te zijn herinner ik me niet het volledige recept, dus heb ik het opnieuw samengesteld op basis van andere recepten die ik gevonden heb:

Ingrediënten

-4 vellen filodeeg
-200 gram zachte geitenkaas in kleine blokjes
-pijnboompitten
-rozijnen
-honing
-olijfolie

Bereiding

Leg de vellen filodeeg op een stuk bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Snijd ze in rondjes van ongeveer 13cm doormeter en snij deze nog eens doormidden. Leg in het midden een stukje geitenkaas, een tweetal rozijntjes, een paar pijnboompitjes en druppel er wat honing over. Vouw het deeg dicht en plooi de randjes om zodat je een driehoekje krijgt. Leg de driehoekjes op bakpapier en bak ze ongeveer 10 minuten op 180°C.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s