Week van de smaak – deel 2

Als tweede receptje bij Mmmmh! maakten we chocolate chip cookies. Zoals beloofd hierbij het tweede receptje:

Ingrediënten
-300 g bloem
-200 g boter
-150 g suiker
-150 g bruine suiker
-2 koffielepels vanille-extract
-5 eigelen
-150 g notenstukjes
-100 g stukjes zwarte chocolade 61%
-5 koffielepels bakpoeder

Voorbereiding
Oven opwarmen op 190° C.
Een vel aluminiumfolie beboteren en op de bakplaat plaatsen.

Bereidingswijze
De boter samen met de suiker kneden (in de keukenrobot gaat dat lekker snel) tot je een romig deeg hebt. Vanille-extract, eigelen en bakpoeder toevoegen en mengen.
De bloem zachtjes vermengen met het deeg, op het einde de notenstukjes toevoegen.

Het deeg in bolletjes op de beboterde aluminiumfolie op de bakplaat plaatsen met behulp van 2 koffielepels. De cookies een beetje plat drukken met een de achterkant van een natte lepel. Ongeveer 10 minuten bakken in de oven op 190°.

De chocoladestukjes in de warme cookies drukken en ze dan even laten afkoelen in de koelkast. De chocolade wordt pas op het einde toegevoegd om ervoor te zorgen dat deze enkel smelt en zo te vermijden dat deze verbrandt in de hete oven, wat de smaak zou aantasten.

Smakelijk!

Geef een reactie