Brussels Girl Geek Dinner 37: Dolce Gusto!

Deze maand wordt een nieuw, compacter model van de Nescafe Dolce Gusto koffiemachine gelanceerd: de piccolo. Dit apparaat gaat in directe concurrentie met Senseo, vooral qua initiele aankoopprijs.

De Girl Geeks wilden maar al te graag testsubject spelen voor dit apparaatje en werden met 40 uitgenodigd bij Mmmmh!. Een heerlijke locatie: in het pand bevinden zich een aantal kookeilanden waar kookcursus gegeven wordt als team-activiteit of als cadeau. Daar tussenin vind je een fantastisch assortiment aan kookgerei en (verse) moeilijk te vinden eetwaren, een lust voor het oog!
Het thema van de ochtend was een geeky brunch waar we onder leiding van professionele chefs een resem aan zoetigheid klaarmaakten: chocolade cookies, feuilletinehapjes met geitenkaas en honing, financieres, frangipanetaart met appeltjes, kaastaart en smoothies. We kregen elk een kleurige schort die we achteraf mochten houden om onze kleren niet vuil te maken. Er waren 3 kleuren beschikbaar: paars, blauw en oranje. Dit waren meteen ook de 3 kookteams, want er werd alternerend met elk van de 3 chefs gekookt. Tussen het koken door kregen we lekkere koffie en chocolademelk aangeboden uit de Dolce Gusto machines die gedemonstreerd werden, kenners beantwoordden onze vragen betreffende de verschillende machines. Er is intussen ook een Nesquick capsule beschikbaar, lekker!

Ik leerde een aantal interessante tips voor het klaarmaken van de dingen die ik eigenlijk al op een andere manier klaarmaakte: hoe de koekjesbodem van een kaastaart op een andere manier klaarmaken, een andere manier om kaastaartdeeg te mengen (de ingredienten blijven dezelfde). Ik stelde voor om kaneel toe te voegen aan een ananas-smoothie, de chef die ons begeleidde was er eigenlijk tegen, maar mijn teamleden vonden het resultaat best lekker!

Als laatste etappe werd er een kleine kookwedstrijd gehouden: we leerden hoe je echte “scrambled eggs” maakt, een recept met witte truffelolie: zeer traag opwarmen, steeds maar blijven roeren en roeren! De winnende ploeg kreeg een extra goodiebag mee naar huis met daarin een Dolce Gusto glas en een doosje Ice Cappucino capsules.

Toen kondigde Clo het fantastische nieuwtje aan dat elke aanwezige Girl Geek een Dolce Gusto Piccolo machine mee naar huis kreeg! Daarbovenop mochten we onze gekozen schort houden als cadeautje van Mmmmh! en kregen we ook 1 van hun eigen publicaties mee naar huis: een kookboek met italiaanse recepten van de Mmmmh! chefs.

Bedankt, Clo, voor een zeer fijne BGGD! We kijken al uit naar wat je voor de volgende in petto hebt!

Geef een reactie