Chiquita C-Optima

Een vriendin gaf me een setje van 2 smaakjes Chiquita C-Optima fruitdrank om te testen. Er zijn in totaal 4 smaakjes beschikbaar: sinaasappel, aarbei-banaan, tropische sinaasappel en rode bessen. Ik kreeg sinaasappel en aarbei-banaan te proeven.

C-optima

Het bijhorende foldertje legt uit wat het effect van vitamine C is op ons immuunsysteem en waarom je hele vruchten moet eten. Ofwel: was je appeltje een eet de schil mee op. Het is de reden waarom het drankje dus tot pulp vermalen eetbare schil van het fruit bevat.

Mijn mening? Eerlijk gezegd ben ik geen fan. Ik heb niets tegen fruitsap met pulp, ik drink zelfs heel graag versgeperst appelsiensap met pulp, maar dit papje is me toch te dik. De smaak van de acerola’s die in elk drankje zitten komt er redelijk sterk bovenop liggen en je smaakt ook wel dat er schil in zit, wat een heel lichte bittere ondertoon geeft.

Voor mij is dit geen hit, en het gemak van folie van een potje te trekken haalt het voor mij toch niet van het knabbelen van een lekker verse appel, peer, banaan of het drinken van heerlijk versgeperst appelsiensap, ook al heb ik dan wat afwas in de plaats.

Tegelijk kan ik me wel inbeelden dat dit een makkelijke oplossing is voor mensen die al regelmatig thuis smoothies maken en het vele werk daaraan beu zijn, maar er zijn al een hoop andere smoothie formules (zelfs van Chiquita) op de markt. Aan jou om je eigen mening te vormen dus!

One thought on “Chiquita C-Optima

  1. Welja, dat denk ik bij het zien van die reclame ook altijd… Hele vruchten! Met schil! Waarom eten we dan niet gewoon een vrucht? 🙂 Veel goedkoper ook vermoed ik…

Geef een reactie