BGGD36: XboX Kinect

Net terug thuis van BGGD36. Topic van de avond? Xbox Kinect!
Hoewel de organisatie een beetje rommelig was heb ik toch enorm genoten van de avond: meer dan genoeg sandwiches en koude wraps, kilo’s snoep, lekkere wijn maar vooral 2 XboXen met Kinect en een resem aan spelletjes.
Aangezien ik rechtstreeks van mijn werk naar de locatie kon waren we lekker vroeg en kon ik al direct testen: het eerste spelletje dat ik speelde was raften. Daarna verhuisden we naar de tweede locatie waar Dance Central werd gedemonstreerd, gevolgd door Kinect Sports: bowling was fijn, hardlopen grappig, volleybal leek me vrij moeilijk en ik speelde een parijtje pingpong dat ik met 2 puntjes verschil verloor.
Omdat het zo warm was ging ik terug naar de eerste locatie. Daar speelde ik een “gewoon” XboX spelletje: een Sonic the Hedgehog racegame, echt wel schattig, maar Tante Tweet versloeg me met gemak en ik kon niet eens de race uitrijden.
Er werd intussen omgeschakeld naar een racegame op de Kinect waar ik ook een rondje kon spelen, dit spelletje is tot nu toe mijn favoriet: grappig, snel, leuke features, en het allerbelangrijkste, ik won! (grapje)

Op algemene aanvraag werd er een fighting game gedemonstreerd en de vrijwilliger moest toegeven dat het echt wel uitputtend is: de Kinect vereist het gebruik van heel je lichaam, dus geen uitweg om wat met een controller te staan wapperen voor dergelijke games. Bij het opstarten van het spel kregen we ook een kleine demonstratie van de voice-control die al zo mooi op E3 te zien (en horen) was.

Van uiterst stoer naar uiterst cute, de Kinectimals mochten niet ontbreken in het rijtje. Een supercute spelletje voor de kinderen waarbij ze een virtueel diertje kunnen aaien, kriebelen, truukjes leren en vooral gewoon er een speelkameraadje van kunnen maken.

De avond werd afgesloten met nog een ronde Dance Central, maar wij gingen richting huis, onze kleine meid moest nog opgehaald bij de babysit. Maar 1 ding is zeker: ik ben fan van de XboX Kinect!

One thought on “BGGD36: XboX Kinect

  1. Pingback: Brussels Girl Geek Dinner » #BGGD36 Xbox Kinect blog posts

Geef een reactie