Daithi Rua concert

Dit stukje is eerder vandaag verschenen op Gent Blogt.

Nog nooit gehoord van Daithi Rua? Dan bent u wellicht geen folkliefhebber, en zeker al geen boombalganger. En als u dat wel bent, rep u dan nu zaterdag naar het Muzikantenhuis! Maar zelfs als u dat niet bent, is deze ingeweken Ierse Gentenaar zeker de moeite waard om uit uw kot te komen, zeker voor een gratis optreden!

Laat me even schetsen: toen ik ongeveer 5 jaar geleden mijn man ontmoette, ging er voor ons allebei niet alleen een nieuwe wereld open op het gebied van onze toekomstige relatie, we ontdekten elkaars smaak in muziek: tegenstellingen, raakvlakken en ontdekkingen, maar vooral heel veel plezier. We hebben allebei een heel uitgebreide smaak en elk om de beurt sleurden we de ander mee naar een optreden of bal om nieuwe dingen te laten ontdekken.

Eén van de artiesten die hij me zo leerde kennen was Daithi Rua (Iers voor Rode David). We gingen voor die gelegenheid naar Lier om hem in een Ierse pub aan het werk te zien. Ik was onmiddellijk verkocht. De teksten, de stevige stem, de fijne gitaarbegeleiding maken van Daithi een perfecte solo-artiest maar intussen werd hij ook een fantastische vriend.

Daithi stamt uit een muzikale familie en hij speelde van kindsaf in hun lokale folkband. Als tiener nam hij deel aan het plaatselijke muziekleven en later won hij een aantal talentenshows en busking wedstrijden in Ierland. In de late jaren 80 kreeg hij de kans om in het VK het voorprogramma van de band Toss te verzorgen.

Zaterdag 9 september speelt Daithi in het Muzikanten Huis in de Dampoortstraat in Gent. Inkom is gratis!

Geef een reactie