Tandjes

Het was gewoon te mooi om waar te zijn. Manon kreeg redelijk vroeg haar eerste 2 tandjes, heel schattig, zo onderaan in het midden, en ze merkkte er amper iets van. De occasionele huilbui, wat uitslag in de pamper, meer niet.
En toen bleef het stil op het tandenfront. Ik begon me al af te vragen wanneer nummer 3 zich zou laten zien. En toen begon ik lichtjes te vrezen: zag ik daar niet alleen nummer 3, maar ook nummers 4, 5 en 6 zitten?
Dit weekend kwam de bevestiging. Een kind dat vrijdagnacht niet kon slapen, om het uur wakker was, troosteloos weende, enzovoort. Tandengel hielp niets, een suppo tegen de koorst maakte weinig uit, ook zaterdagnacht was een hel voor baby, mama en papa.
Met kleine oogjes zag ik de bevestiging: onze kleine meid is in niet zo blijde verwachting van 4 tandjes tegelijk in haar bovenkaak.

2 thoughts on “Tandjes

 1. Petra

  Wij geven onze dochter een irisworteltje. Dat werkt echt heel goed. Misschien een aanrader?
  Ik hoop dat ze ondertussen al zijn doorgekomen!

  1. endimi

   ze zijn er nog niet door, maar het is een kwestie van een dag of zo, je ziet echt het tandvlees wit over de tanden spannen… maar het is duidelijk beter, ze slaapt terug door en een ijsbijtring helpt voldoende nu 🙂
   Bedankt voor de tip!

Geef een reactie