BGGD34: eGovernment and eID

Woensdag was het weer zover: na de zomerpauze was het terug tijd voor de eerste Brussels Girl Geek Dinner van het nieuwe “seizoen”.
Het topic: eGovernment en eID.
We werden ontvangen in de futuristische omgeving van Living Tomorrow in Vilvoorde met drankjes. Na wat keuvelen was het tijd voor het echte werk: presentaties door Peter Strickx, CTO bij FEDICT en door Bart Gysens van Anaxis.

De presentatie over FEDICT bracht niet veel nieuws aan het licht, maar technisch gezien moet ik toch wel toegeven dat bijvoorbeeld Tax on Web één van hun betere verwezenlijkingen is (nu het redelijk werkt) om een applicatie te laten werken vanuit de databases van de federale overheid, iets wat voordien bijna onmogelijk leek.

Bart Gysens stelde het project Brand-en-Burger voor en gaf ons al een sneak preview van de uiteindelijke website. Ook bracht hij een wedstrijdje mee en deelde daarbij 5 t-shirts uit.

Daarna kregen we een tour van Living Tomorrow. Wel de high-speed tour. En het was pijnlijk duidelijk dat de gids amper gebriefd was en dus geen idee had van het technisch niveau van de Girl Geeks en zelfs niet wist hoe wij daar in ‘s hemelsnaam terechtgekomen waren. Ze ging ervan uit dat het een bedrijfsuitstapje was.
Toch kregen we een paar leuke technische snufjes, te zien, waarvan de multimedia cocon toch mijn favorietje was.

Na de rondleiding werden we vergast op een lekker koud buffet en fijne conversaties met onze mede-geeks en natuurlijk een goodie-bag.
In deze editie: een frisbee, het jaarrapport van FEDICT (in de 2 landstalen), de brochure van Living Tomorrow, een toegangsticket voor Living Tomorrow om de hele tour eens te kunnen doen, 2 setjes post-its van Anaxis, een mini-waterpas sleutelhanger, de obligatoire balpen en een eID reader.

Geef een reactie