Reuze bovist

Vrijdag had ik al opgemerkt dat er iets wit in de tuin lag. Maar er liggen wel vaker vreemde dingen in de tuin: een bal, een kat, een trofee van een kat, weggewaaide dingen,… Toen mijn man zaterdag van de droge voormiddag gebruik maakte om het gras te maaien werd ik haastig geroepen. Het witte ding bleek dit te zijn:

Na wat speurwerk bij de foodies en natuurkenners in mijn Twitter timeline kwam ik terecht bij een kenner van zwammen. Het verdict na controle van onderkant en binnenkant: de reuze bovist, niet te verwarren met de gewone aardappelbovist. Eetbaar met stevig vlees dat wat naar kalfsvlees smaakt.
Op aanwijzing van de kenner sneed ik de bol dus in plakken van 2 cm, voegde een beetje peper toe en grilde ik de schijven in olijfolie. Ik serveerde dit met groene boontjes (om bij de kalfsvlees smaak te passen) en we genoten van ons origineel avondmaal. Noms!

One thought on “Reuze bovist

  1. pottie Joost

    Je moet ze niet alleen bakken maar je kunt er overheerlijke soep van maken, wat wit van prei lichtjes aan stoven water bijvullen en dan de bovist in kleine stukken er bij doen en uiteraard wat kippebouillon en effkes laten door koken, daarna mixen en afwerken met room en peterselie.
    Eet smakelijk
    Grst Joost

Geef een reactie