delen in een droom

Gisteren ging ik helpen bij het opkuisen van een huis dat in de laatste stadia van een stevige verbouwing is. De beschrijving van het hele avontuur van de eigenaars kan je hier nalezen. Maar het grootste deel is afgewerkt, genoeg om terug in hun eigen huis te trekken!
Ik was gedurende de voormiddag vrijwel de enige extra helpende hand, dus terwijl de mannen om zware meubelen en dergelijke trokken namen beide vrouwen de emmers, dweilen enz. in de hand om de vloeren van hun stoflaag te ontdoen.
Naarmate de mooie vloer zich liet zien en de keukenkastjes properder werden kon je zien hoe de eigenaars stap na stap gelukkiger werden: hun droom kreeg een definitieve tastbare vorm, en zelfs iets stom als het servies in de vaatwas stoppen bracht een zucht van verlichting.
Het is ondanks het harde werk fijn om te kunnen delen in het afwerken van iemands droom.
Ze hebben nog even te gaan voor ze het uiteindelijke resultaat van hun werk en geduld zullen bewonderen, maar de inox trap, zwevende gashaard, mooie donkere vloer, de keuken met oa glazen wanden en de gigantische inloopdouche zullen een lust voor het oog zijn!

One thought on “delen in een droom

  1. Tim

    De droom komt uit. Bedankt voor je hulp!
    Spring zeker deze zomer nog eens binnen. De champagne staat gekoeld!

    Groetje,
    Tim

Geef een reactie