BGGD 26: Girls vs Videogames

Gisteren was er BGGD26, Girls vs Videogames. Ik denk dat er wel heel wat Girl Geeks naar deze editie uitkeken, maar een aswolk gooide roet in het eten waardoor ook de organisatie uiteindelijk niet echt was zoals zou moeten zijn…
We kwamen netjes op tijd aan, met een gps die me alle hoeken van Molenbeek had laten zien. Had ik echter geweten dat AddictLab zich in de voormalige Bottelarij bevindt (nu Brussels Event Brewery) was ik er waarschijnlijk heel wat vlotter en sneller geraakt. Ik vond wel een prachtige parkeerplaats letterlijk bijna voor de deur. En die deur, die was op slot!
Gelukkig werd die snel genoeg geopend door mensen die naar buiten kwamen en werd de weg naar de vierde verdieping gewezen.
Drank was er ook aanwezig, en daar werd gretig van gebruik gemaakt om de dorst van vier verdiepingen trappen weg te spoelen.

Het onderwerp van de dag werd ingeleid door PEGI: @volapuk gaf een uiteenzetting over de PEGI organisatie en hoe leeftijdsrestricties op games vastgelegd worden. Na de uiteenzetting gaf ik hem de raad ook even contact op te nemen met de organisatie van De Roze Doos, om eventueel informatie over PEGI toe te voegen aan de Gele Doos, die aan mama’s verdeeld wordt wanneer hun kindje 3 jaar wordt en naar school gaat, de onderste leeftijdsgrens voor het beginnen spelen van videospelletjes.

Het beloofde spelletjes spelen was een beetje een flop. Er waren 2 SingStar sets te winnen, 1 voor PS3 en 1 voor PS2, door deelname aan een SingStar wedstrijdje. spijtig genoeg was er tijdens deze wedstrijd voor de andere Girl Geeks niets te doen: er was slechts 1 scherm beschikbaar voor de verschillende consoles. Gelukkig zorgden de “luchtzakken” die als zitjes gebruikt werden voor de nodige hilariteit.
Tegen dan werd het pijnlijk duidelijk dat er deze keer geen catering voorzien was. En de grils die op zijn minst een broodje gewend zijn op een Dinner zaten dus met lege magen te wachten op het moment dat de goodies verdeeld werden.
Wegens de lage opkomst was het uiteindelijk wel mogelijk voor vrijwel elke girl om toch met een paar leuke spulletjes aan de haal te gaan. Zelf kon ik een paar spelletjes meegraaien die als extra cadeautje kunnen dienen voor de komende verjaardagen van neefjes en nichtje.
Een BGGD met gemengde gevoelens en een lege maag dus. Hopelijk wordt de volgende game event iets beter georganiseerd…

Geef een reactie