De macht van de platenbazen

Enige tijd geleden postte ik een, toegegeven vreselijk amateuristische, review van de CD Black Fox van Daithi Rua. Ik ken deze singer/songwriter al een aantal jaar nu, en mijn enthousiasme over die CD is echt. Ik ben heel kritisch wanneer het op geluidskwaliteit aankomt en ik ben echt oprecht een fan van deze CD wegens de geëngageerde teksten en de arrangementen. Daarbij komt nog dat Daithi ook zeker live een zeer goede entertainer is.

Vol goede moed en met de steun van zijn fans vatte Daithi het plan op om zijn CD aan een groter publiek voor te stellen, en welk beter medium dan de radio? Door het folky karakter van de CD waren een aantal radiostations natuurlijk op voorhand uitgesloten. Een StuBru of MNM zijn niet het geschikte kanaal voor de muziek die Daithi brengt, dat begrijp ik perfect. Maar dat een producer van Radio 1 het album weigert omdat het “te soft” is gaat mijn verstand te boven! De plaat werd geweigerd voor VOXX en dit was de reden die de producer opgaf.
Blijkbaar is het aantal bpm zelfs bij Radio 1 tegenwoordig belangrijker dan geluidskwaliteit, teksten met inhoud en mooie arrangementen. Daithi is teleurgesteld, de fans zijn verbolgen en startten zelfs een Facebook pagina om dit onder de aandacht te brengen.

Ach ja, Francis Cabrel vecht ook nog steeds om onder de aandacht te komen zeker?

Geef een reactie