Black Fox

Na veel voeten in de aarde is het dan eindelijk zover: Daithi Rua heeft na 7 jaar een nieuwe CD uit, Black Fox, uitgegeven bij Wild Boar Music.
Deze Ierse singer-singwriter met thuisbasis in Gent bleef in België plakken eind jaren ’90 en ontdekte tot zijn grote verbazing dat ons landje een liefdesverhouding heeft met goede muziek. Hij leerde hier de grote namen van de folkscene kennen en verzamelde een schare trouwe fans die vaak aanwezig zijn op zijn vele live gigs doorheen ons landje. Dankzij die grote kennissenkring had hij de gelegenheid om samen te werken met een rij Belgische en internationale muzikanten om de instrumenten in te vullen. De opnames gingen door bij muzikanten zoals Philip Masure, Ed Veltrop en in de studio van Erwin Liebbrecht die ook de mix voor zijn rekening nam. Ook onderhandelde hij recent succesvol een endorsement met het Australische Cole Clark Guitars, die prat gaan op het gebruik van ecologische materialen, waardoor hij nu vergezeld wordt door zijn Fat Lady die een mooi stukje kan zingen 😉

Het resultaat: een CD met 12 pareltjes over leven, dood, hoop en liefde.

Mijn favorieten:
– Vana’s New Laces, over een Cambodjaans slachtoffer van anti-persoonsmijnen die dankzij Handicap International een kunstbeen krijgt.
– Zaventem My Girl, over zijn liefdesrelatie met onze luchthaven
– Black Fox, over de gevoelens na de zelfmoord van een vriend
– Soldier On, over moed, hoop en doorzettingsvermogen

Je kan Daithi vinden op Myspace, Twitter en YouTube en in pubs near you!
Wie Daithi ook eens van een andere kant wil zien moet zich reppen: samen met Kadril is hij te zien en horen in de show “That’s All Folk”, een project dat vorig jaar tijdens het Filmfestival van Vlaanderen Gent gelanceerd werd en nu door de Culturele Centra van Vlaanderen tourt.

Geef een reactie