De “nieuwe” Heksenketel

In een klein schandaal eindigde het verhaal van een folklegende in Antwerpen: de Heksenketel moest de deuren sluiten. De folkscene hield de adem in. En toen kwam er een gekke Ier ten tonele, die de Heksenketel omtoverde tot een “Irish Pub”. De aanhalingstekens zijn opzettelijk. Gisteren gingen we voor het eerst sinds lang nog eens luisteren naar onze favoriete Ierse singer-songwirter Daithi Rua.
Het podium is weggehaald, de bar is opengewerkt en de decoratie minimalistisch. Het enige Ierse op de kaart is Guinness en 1 van de whiskeysoorten. En aangezien het een cafe is wordt er gerookt, wat we absoluut niet meer gewend waren (in de oude Heksenketel werd er in de gang gerookt).
Maar er waren bekende gezichten, en Daithi liet zijn Fat Lady zingen. Al bij al een leuke avond 🙂

Geef een reactie