5 jaar

Zo lang is het al. 5 jaar zijn mijn man en ik al samen. En daarvan al bijna een jaar getrouwd en onze schat van een baby in de wieg. En te zeggen dat het allemaal begon met een troostbezoekje aan de Kinepolis om Sky Captain and the World of Tomorrow te zien.

Nu, 5 jaar later zijn we opgestaan na het ochtendflesje dat we in bed aan onze meid gaven. Dan werd de koffer van de auto gevuld met alle benodigdheden om onze meid een dagje in de armen van mamy en papy te laten.

Eerste halte: Brasserie Agrea in Gent aan Sint-Baafs om onze Bongo-bon champagne ontbijt in te ruilen. We genoten van het glaasje bubbels bij ons ruim ontbijt, maar met een klein minpuntje: het takje jeneverbessen dat bij het andere fruit lag was niet afgespoeld en een grijsachtig web staarde ons aan. Dit werd dus vakkundig opzij geschoven zodat we rustig de broodjes konden naar binnen werken met de beschikbare kaas, hesp, fruit, confituur, Nutella en speculoospasta.

Daarna wandelden we wat door de regen door centrum Gent. We hadden nog een dik uur voor we moesten vertrekken naar onze tweede halte.

Om iets voor 13u kwamen we aan bij Sauna Ostara in Sint Pauwels. Deze sauna en beautyfarm heb ik een paar jaar geleden leren kennen via de Flair-actie voor wellness-arrangementen. Toen ik mijn vrijgezellenfeestje had boekten we daar ook het vrijgezellen-arrangement. Voor mijn 30ste verjaardag had ik van een goede vriendin een cadeaubon gekregen om daar een chocolademassage in ontvangst te nemen, dus besloten we die te combineren met 2 uur prive sauna, stoombad, infraroodsauna en jaccuzi, nog een verstevigende pakking voor mijn slappe buikje (nog een overblijfsel van de zwangerschap) en een massage voor mijn man.
Tijdens onze sauna-uurtjes gingen we ook voor het flesje cava, als je zoiets viert moet je dat goed doen!
De massage was hemels: de massage-olie was verwarmd en gemengd met gesmolten zwarte chocolade en bij het masseren geurde het hemels.

Hierna ging het terug richting Gent. We waren nog te vroeg voor het restaurant en spijtig genoeg waren de winkels al aan het sluiten, maar ik vond toch nog op de valreep een nieuw rokje dat ik zal gebruiken als deel van mijn kostuum voor Cyberlive 2 binnenkort. De naam van het winkeltje ontglipt mij even maar de mensen die de Hoogpoort kennen zullen direct weten welk winkeltje ik bedoel 😉
Het is wat beschadigd en we kregen het daarom voor de helft van de prijs, plus het vervangen van een paar drukknopen is nu ook niet zo verschrikkelijk moeilijk.

Wegens de snijdende kou gingen we toch op weg naar het restaurant waar we een tafeltje hadden gereserveerd op aanraden van een vriendin: Belga Queen op de Graslei. Gelegen in het meest indrukwekkende gebouw op de Graslei werden we perfect ontvangen ondanks het vroege uur en mochten we gezellig wachten en al aperitieven in de bar beneden. Daar werden ook de aperitiefhapjes geserveerd, een hammousse die perfec gebalanceerd afsmaakte. Daarna werden we naar ons tafeltje aan het raam gebracht, waar we konden genieten van het prachtige uitzicht over het water. We kozen het degustatiemenu, Erik met aangepaste bieren en zelf koos ik een glaasje wijn dat ik zoals gewoonlijk over heel de maaltijd kon rekken. Het was ronduit heerlijk:

Ravioli van tijgergarnaal met ‘Cabri-o-Gand’ kaas, jus van garnaal en rucola – Witbier Steenbrugge

Gebraiseerde kalfswangen, crème van knolselder – Speciale Palm

Struisvogelfilet ‘Rossini’, beukenzwam, knolselder, P9 aardappelen en jus van port – Rochefort

Krokante nougatinekoker met tartaar van ananas, citroencrème en -sorbet

Enkel het dessert vond ik een beetje een teleurstelling: de tartaar van ananas en de citroencreme leken heel erg op elkaar qua smaak en de citroensorbet was zo krachtig dat ik er gecombineerd met de ananas een lichte allergische reactie door kreeg en dus binnen een paar minuten met gezwollen smaakpapillen en een kapot verhemeltje zat.
Toch was het een heerlijke ervaring en konden we na het diner nog een kijkje nemen in de keuken waar we de connectie met Sergio Herman te horen kregen.

Toch dachten we heel de dag door aan onze dochter en al bij al waren we heel blij ze die avond terug in onze armen te sluiten.

Geef een reactie