Kerst, Oud en Nieuw en alles daar omheen

Veel mensen hebben een hekel aan de eindejaarsfeesten. Soms geef ik ze gelijk, soms niet. De “Holiday Spirit” is soms ver zoek, wat je heel hard merkt wanneer je naar de winkel trekt. Iedereen was wel eerst en heeft wel een betere reden om slechtgezind te zijn en te trachten voor te steken in de rij. En iedereen wil net ook dat cadeautje waar jij je oog op had laten vallen. Maar aan de andere kant is er toch weer die gezelligheid, de blije gezichten op de feestdagen zelf, het uitwisselen van cadeautjes, de warme gloed van het haardvuur, en de eerste officiele witte kerst in jaren.

Aangezien ik nu met de baby van mijn bevallingsverlof geniet hadden we de mogelijkheid eens “echt” te gaan kerstshoppen. Wijnegem Shopping Center was geen uitzondering in de massa mensen die er waren “omdat ze nu eenmaal voor eindjaar cadeaus moeten hebben hoewel ze de feesten vreselijk vinden”. Wij genoten er toch van, baby in de buggy en rondwandelen, cadeaus vinden en tussendoor even bekomen in de zeer goed uitgeruste babyhoek.

Kerstavond was ons eerste succes: niet zo traditionele kalkoen op het menu bij de schoonouders, en prachtcadeaus! Mijn ventje gaf me een leuke lichtroze Samsung Star gsm met bijhorende micro-SD kaart! Nu nog een leuke “sok” op de kop tikken en mijn data-abonnement regelen, hihi!
Kerst zelf vierden we bij mijn ouders, hier nog geen cadeautjes, die doen we op Nieuwjaar, maar wel hopen lekker eten!

Tweede Kerst was een speciale dag voor onze dochter: na een bezoekje van 1 van mijn schoonbroers gingen we naar Bornem voor het Kerst Boombal Intiem daar, waar onze favoriete balfolk groep Hot Griselda optrad. Onze meid had veel bekijks maar sliep gewoon overal door, dit is muziek die ze al kent van in de buik. In elk geval deed het super goed onze meid even in de armen van een goede vriendin te kunnen stoppen en een leuke scottish te dansen met mijn liefste.

Maar geen uitslapen de dag erna: peter Koen en zijn gezinnetje kwamen op bezoek en we hadden een feestmaaltijd voorbereid: tomatenrisotto als voorgerecht, orloff met boontjes en kroketjes als hoofdgerecht en marsepein amuses als dessert. Ook hier werden cadeautjes uitgewisseld.

Na een paar dagen rust was het tijd voor de volgende reeks feestjes. De overgang van oud naar nieuw vierden we thuis met wat vrienden. We hadden gourmet voorzien voorafgegaan door hapjes en als dessert een variatie aan koekjes en pralines. Om middernacht stonden onze overburen al vol ongeduld aan de straat: er was vuurwerk beloofd! Een goede vriend die hier steevast elk jaar voor zorgt en dus de nodige ervaring heeft met vuur. Het feit dat hij erin slaagde onze houtmijt bijna in de fik te steken even terzijde. Nu ja, hij kon er ook niet aan doen dat die ene kleine blok die goed stabiel stond toch ontplofte en omviel en alle pijlen recht op het hout afvuurde… In elk geval was het vuurwerk prachtig, de buren stonden met hopen op straat en de overburen brachten ons na afloop een kruidenwhiskey met slagroom om terug op te warmen, lekker, heel straf en een instant recept voor een gezellige bedoening: SingStar voor playstation werd bovengehaald en we amuseerden ons de rest van de nacht met het kwelen van allerhande bekende en minder bekende liedjes.

Een groot geluk: door omstandigheden was er niets voorzien op 1 januari, zodat we na onze dochter haar eerste flesje rustig nog een paar uur konden slapen. Ze had trouwens van het hele vuurwerk boven haar hoofd niets gemerkt en sliep gelukzalig door in haar wiegje. De laatste loges gingen huiswaarts rond 16u en wij genoten nog van een rustige avond.
We gingen echter wel vieren op 2 januari: een bezoekje aan mijn meter en tante mocht niet ontbreken en overal werd cava of likeur geschonken. Aangezien ik de voorbije maanden niet echt de mogelijkheid had gehad alcohol te drinken ging het vrijwel direct mis: 1 glas cava en 1 glaasje chocoladejenever op een vrijwel lege maag en ik kon nog amper recht lopen!
Bij mijn ouders thuis nam ik de nieuwjaarsbrief van mijn metekindje in ontvangst en was het tijd voor een resem pakjes!

En het kon niet ontbreken, hierbij een overzichtje van de meest in het oog springende verrassingen:
Voor Manon een flessenwarmer voor in de auto, een speeldeken van bij Ikea, roze slofjes en een t-shirt met lange mouwen uit Disneyland.
Voor mij een roze Samsung Star gsm (van mijn ventje), de vertaling van Tolkien van de saga van Sigurd en Gudrun, kaarsen, een massagetoestel.

Voor mij toch een zeer geslaagd eindejaar 🙂

Geef een reactie