Avent vs Chicco

Voor de komst van de baby kreeg ik van mijn broer een hele set babyspullen in bruikleen. Naast kleertjes, een ververskussen en badspullen was er ook een reeks flesjes van Avent met bijhorende fleswarmer en sterilisator. Aangezien ik de kleine pruts flesvoeding geef was ik hier erg mee opgezet en toen we thuiskwamen begon ik met goede moed aan de verzorging van ons dochtertje.
Maar het voeden ging niet zo vlotjes: boertjes kwamen er amper, ze kreeg telkens zwaar de hik en tot een uur na het flesje was het mogelijk dat grote delen van haar melk met een stevige klots er terug uit kwamen.
Ik begon ten einde raad te geraken, ook omdat ik duidelijk voelde dat mijn meisje niet bijkwam.

Op vrijdag kwam dan de verpleegster langs van Kind & Gezin. Bij het wegen was het duidelijk dat ze inderdaad geen gram was toegenomen sinds ons vertrek uit de materniteit.
Na een volledige uiteenzetting van haar toestand gaf de verpleegster een gouden tip: Chicco rubberen speentjes kopen en die vervangen op de Avent flesjes. De zachtere speentjes voorkomen te veel lucht happen en hebben ook een beter systeem om te verkomen dat de flesjes vacuum gezogen worden.

Maar deze speentjes zijn moeilijk te vinden. Na een paar vruchteloze bezoeken bij apothekers terwijl oma en opa op de pruts pasten, vond ik bij Premaman de nodige speentjes. Ook de verkoopstere verzekerde me dat ik het verschil zou merken, en ook dat zij zelf veel moeite hadden om deze speentjes nog toegeleverd te krijgen.

Eens thuis vatte ik de koe bij de hoorns: rubberen speentjes moeten afgekookt worden voor het eerste gebruik en ik wilde absoluut bij de volgende voeding de proef op de som nemen.

Het resultaat? In de match Avent vs Chicco wint Chicco met een overduidelijke KO!

Ik heb plots als bij toverslag een tevreden baby die haar flesjes vlot leegdrinkt, niet overgeeft, maar af en toe de hik heeft en rustig slaapt zonder krijsen wegens buikkrampjes.

Had ik dat nu eens eerder geweten…

Geef een reactie